Saturday, June 12, 2010

Ummi, Baby nak baby!

Terkejut beruk ummi dengar baby punyer statement. Gara gara menonton iklan yang ada baby. Tak ingat iklan aper. Johnson & Johnson ke haper ntah... Ummi yang tengah relax relax terus terduduk. Waaaah...main kasar si kecik ummi ni. Slow talk ngan si kecik. Akhirnya dia pun angguk angguk tanda faham. Apa yang dia faham pun ummi tak tahu. Janji dia tak buat statement macam tu lagi. Mau pengsan dibuatnya!

Ummi text kat babah terus.

babah : dia nak jadi kakak la tu.
ummi : Jangan nak mengada. NO!


Kalau baby nak jadi kakak... tak boleh lah nak peluk peluk baby ajer.
Baby...baby...

~Adios!~

6 comments:

PKG JALAN MERU said...

Knp NO?

apple hijau said...

hehehe...nak tahu jawapannya??nanti saya buat entry khas untuk jawapan bagi soalan iteewww!!
~Adios!~

Ms Pearl said...

apa la pkg jalan meru ni
NO sebab perancangan keluarga kan apple hijau? hehhehehehe

ms shadow said...

hahaha..cik apple hijau, baby tu nak rasa jadi kakak la tu.

apple hijau said...

Ms Pearl, betul tu! Lagi pun kan..udah udah la tu tak larat nak melayan. Sorang nak mintak tunjuk bhs inggeris, sorang nak mintak tunjuk bhs arab dan sorang lagi sibuk suruh cari puting dan nak susu! fuuuh!tambah tambah big apple gi out station. nak masak lagi...waaaaa...

apple hijau said...

Hehehehe...Ms Shadow, dia terbawa bawa kat nursery la tu. Kat sana bdk2 tu panggil dia kakak. Kadang kat rumah pun tershashul gelar diri sendiri kakak. Tak sanggup seh...

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...