Wednesday, April 6, 2011

cengkaman


sungguh tidak bermaya.
masih mencari kesesuaian.
hati dan perasaan tidak berpijak di bumi nyata.

Adakah kerana penghijrahan ini?
atau
kerana tidak ada keserasian?
atau
kerana kerinduan ini?

Aku fikir bila aku berjaya me'lari'kan diri
aku juga telah lulus meninggalkan semua itu
rupanya ia tetap mengekori
walaupun telah berusaha
dengan sesungguh sungguhnya
seikhlas ikhlasnya
melepaskan...

tidak cukup ikhlas kah aku?

salam sayang
dari haku yang mengharapkan kebizianku nanti akan menghilangkan cengkaman ini...

peace with love...D

16 comments:

Prince Halilintar said...

masih terlalu awal lagi utk serasi..mgkn mgambil mase sedikit tu cah..harap bersabar ye cah..apepun kami disini tetap merindui cah...:(

shida mj said...

memang kebiasaannya begitu..
keserasian memerlukan masa..harap bersabar ye kawan ku.

a.samad jaafar said...

agak susah utk saya mendapat mesej dalam n3 ini.. agaknya sebab saya tidak mengikuti blog ini sedari awal.. sbg jalan selamat..no komen hihihi..

errr.. tp.. keserasian menuntut pemahaman dan waktu..bersabarlah..

aik ! komen jgk...harharhar...

Ms Pearl said...

darling,

I have no problem untuk "mensesuaikan" diri walau di mana jua

Tapi tak dapat la i nafikan I rindukan PPS- bangga pernah menjadi warga PPS once apon a time.....

paling penting di PPS depat kenal you , kak shida, jun, kak sariah hmmm huaaaaaaaaaaaaaaa rindu!

apple hijau said...

@ Prince & k.shida ~ iyer la...tak menyabor betul teman ni hah...

@ Yop Mad ~ tapi sy suka komen yop tu..he he TQ

@ Hani ~ i tabik spring kat u. tak dinafikan u memang mesra alam. apa tak rindu nya kt PPS tu...semuanya gila2 remaja kertu..ahak ahak..

AngahSayang2314 said...

akak dah terlebih ikhlas dah...lg2 berkawan ngan angah hehehe...

sariah said...

amboi2 apple hijau...rindu lagi ye kt org kayangan ni...sabar..org2 dipuncak mesti kuat, semua kena kuat tau...kuat mkn, kuat keja, kuat main...apa2pun nenek doakan yg terbaik untuk apple hijau n pastikan apple hijau jgn bertukar warna ye...pastikan bila digigit ranggupppp......hahaha

MOH KEMBARA said...

Salam Yesil Elma, keserasian ni subjektif. Akak dgn kakak sendiri pun tak serasi! Kalau buleh tak buleh dok dekat sama lama-lama.

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

sis....;)

biasakn diri d tmpt bru ke?? ikhlaskn ht..^^ nt dpt gji bole bagi2...heheh

apple hijau said...

@ Angah ~ tu la pasal Angah oiii...ha ha ha

@ K.sari ~ kuat? nak jd incredible hulk la cam ni...hijau gak tu...ngeh ngeh ngeh...

@ Yong ~ betul tu sy setuju...benda2 subjektif ni memang susah nak cerita...:D

@ Anna ~ pemurah kan? dpt gaji bg kt org.. ha ha

nukilanaffiza... said...

untuk kesusaian diri..akan ambil masa yang lama...cuma cepat atau lambat kita membiasakan keadaan sekeliling...

kalau environment bagus alhamdulillah...harap apple hijau dapat jumpa rentak lamanya seperti di PPS....

apple hijau said...

@ Fenn ~ tq Fenn...rentak dan irama tidak dapat dipisahkan.. he he

Fiqas said...

salam cah... sabar cah, baru lagi kan.. tunggu lama sikit nanti bagai isi dengan kuku la jadinya..

apple hijau said...

@ Fiqas ~ thanx ye Fiqas...tetiba sy kehilangan intro...he he

shameel Iskandar said...

Keserasian adakalanya perlu dicipta sebab adakalanya ia tidak tercipta, lalu kita terpaksa menjadi seperti hujan yang mencurah, yg meninggalkan lembab dan dan basah di bumi mana sahaja ia singgah.

Waktu bertugas kat sabah dulu, saya rasa begitu asing dan begitu terseksa, rasa mau lari sahaja. Tapi, saya cuba cipta keserasian dan akhirnya saya amat menyukai sabah dan amat berat hati ketika berpindah ke perak.

apple hijau said...

@shameel ~ kata2 yg memberi kekuatan utk sy meneruskan kehidupan ditempat baru..

saya pun rasa mcm nak lari semula...haish...tak penat penat nak lari ke saya ni..

terima kasih byk2 ye shameel.. :)

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...