Thursday, February 25, 2010

Novel Terhebat Abad Ini

Hahahaha...melampau punya statement! Bacalah kalau nak tahu hebat tak hebatnya novel ini. Bagi i baca 10 x pun tak pe. Suka dan tak pernah jemu-jemu untuk terus mengulangbaca novel ini.


I like it very2 much!

Wednesday, February 24, 2010

6 Tahun 6 Bulan 6 Hari

I jadi warga UiTM!


6 tahun 6 bulan 6 hari yang lampau...

Masa tu i mengandung 4bulan anak ke2...rezeki anak orang kata. Dok tercari-cari mana lah pejabat PPS ni. Jenuhlah nengok signbord tapi tak jumpa. Naik turun tangga tak jumpa juga. Kaki dah letih ni badan dah berpeluh-peluh, naik tangga turun tangga! Akhirnya... rupa2nya atas pejabat pos tu jer....

.....sampailah sekarang i kat PPS ni...macam-macam ada...peristiwa pahit manis masam kelat terindah terlampau, semualah.

Tak sangka dah lama gini kat PPS. Dah boleh mintak tukar ni! heheheheh...

Suatu Waktu Dulu -Dwen 

Ketika ini suatu waktu dahulu
Ku ke sini denganmu
Kita dirikan sebuah tugu harapan
Dengan keyakinan masihku ingat
Tanganmu kugenggam erat
Tandanya bersepakat
Pernah katamu
Susah-senang, suka-duka
Kita hadapi berdua
Mersik suaramu
Melenyapkan raguku
Mentari jadi cair oleh janjimu
Bahawa ikatan tak berakhir
Ketika ini, suatu waktu dahulu
Tak pernah kufikirkan
Akan kemari bersendirian tanpamu
Mencari tugu harapan
Suatu waktu dahulu

Tuesday, February 23, 2010

HAPPY!

Rehat hujung minggu. Saje-je bawa my3princess jalan-jalan tukar angin petang. Kalau asyik pergi tempat yang sama jer tak berkembang minda pulak, kan?



hmmmm....my sweatheart a.k.a my chef a.k.a bonzer! heheheh....
nyum nyum nyum delicious!
k.qin dah kenyang?tengoklah perut k.qin tu dah sama macam perut babah.

Ada gambar yang missing laa.....tak tau mana.

*p/s : Ms Pearl, kami gi makan kat restoran fastfood jer....yang penting kita HAPPY kan Ms Pearl,kan?

Monday, February 22, 2010

Sentimentalnya....

Dealova - Once
aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
karena hati telah letih

aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepi waktu merantai hati Oh....
bayangmu seakan-akan....

kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rindu padamu oh....
kau seperti udara yang kuhela kau selalu ada
hanya dirimu yang bisa membuatku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang dan sepi

kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rinduku padamu Oh...
kau seperti udara yang kuhela
kau selalu ada, selalu ada, dan selalu ada
yang selalu ada dan selalu ada.....

huhuhu! one of my fav. song....

Drama Sebabak...

Waktu : Dihening subuh yag dingin
Tempat : Kamar tidur

Me      : sok sek sok sek......
Hubby : ni apahal ni...
Me      : Sedih....sok sek sok sek...
Hubby : tau la sedih tapi kenapa?
Me      : huk huk huk...abang ni...
Hubby : laa...tak cakap mana lah abang tau...
Me      : Neo!
Hubby : hmmmmm....kan dah perjanjian kita macam tu
Me      : ye lah...tau..tapi tu kereta ummi! sok sek sok sek...
Hubby & Me : senyap....sok sek sok sek saje yang kedengaran....

ngeh ngeh ngeh.....mau tau kisah selanjutnya???? tungguuuuuuuuu......

Jom balik kampung! Part 3

Halloha....

Hari ke2 di kampung kami menziarah pak ngah n mak ngah...laaa dah namanya raya kan?...apalagi berjalan sakan la....Aktiviti utama kat rumah pak ngah ialah memancing. Hubby,ipar2,anak2 buah semua gila memancing. Huh!letih menunggu...tido la apalagi. Hari masih muda takkan nak balik?hmmmmmm....minum air tebu fresh kat stall Along Man-sepupu hubby. Delicious marvellous! Dah puas minum air tebu gi singgah rumah pak andak n mak andak pulak makan cempedak goreng panas baru angkat dari kuali....

Tak sempat nak berposing sebab my little princess mengamuk....nak main air!

Hari ke3....jom kita picnic kat Air Terjun Chamang,Bentong. Best wooooo....layan je la gambar yer..(harap maaf gambar tidak memuaskan,camera murah!)

 tak sabar....tak sabar....tak mandi pagi ni...

sejuk.....agagaggagagaga

ana punya beras lah. jangan hangus bro!

kita main pasir la pulak...

huh! apa tu?

anak dan bapak....

sedapnya tidur...setelah lama berendam.

Air terjun yang deras!

Kami sampai lebih kurang jam 10.15pagi tak ramai lagi pengunjung, bila balik jam 2.30petang umang eeeh....paking sepanjang jalan nak lalu pun susah. Moral of the story kalau nak gi picnic or whatever pergilah awal pagi supaya tidak menempuh jem dan senang cari paking.

Adios!

Sunday, February 21, 2010

my mentor a.k.a sifu...

Hello Ms Pearl....

hehehhe...Ms Pearl ni la i punya mentor a.k.a sifu dalam bab-bab penulisan blog ni...tanpa nyer tak de maknanyeeeeeer.....sentiasa mendorong walaupun dia dah jauh di mata tapi dekat di hati tau!(lebih-lebih lagi Porcelain Doll dia tu). Halmaklumlah....Porcelain Doll Ms Pearl ni sebaya ngan My Little Princess beza 4 hari jer...tak gitu Ms Pearl?

Kalau baca Ms Pearl punya blog...peeeerrggh!dahsyat! Ada gaya tersendiri. Tu yang terpengaruh tu.  Lagipun Ms Pearl ni open minded. I like! Kalau nak tahu i belajar buat blog ni pada hari terakhir Ms Pearl kat ofis PPS tapi tau tak???Ms Pearl langsung tak marah....gelak besar lagi ada. Hari berikutnya tanpa Ms Pearl...hmmmm terkial-kial mak nak buat blog ni nyiah oiiii.. tapi i teruskan jua perjuangan ini..alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Nasihat dan panduan serta comment dari Ms Pearl yang jauh tapi dekat di hati tetap diingat. Biar lambat asal selamat heheheheh....

Dengan adanya blog ini (walaupun tak perfect lagi) kira boleh lah kan sifu kan...tak de la i asik merayau kat bilik Puan Sri Sariuh tu...sehingga ada suara-suara sumbang....apa?hingat i tak tahu ke???Ms Pearl, U know who??sukahati korang la janji i bahagia...muahahahahhah...Aku dan dunia ku....Ms Pearl, U pantau my blog dari kejauhan kan?


Ada yang nak berkenalan dengan Ms Pearl?hehehehheh....korang layan je la blog Ms Pearl ni ye @ http://chepearl.blogspot.com/. Confirm tidak akan mengecewakan!
 

Thursday, February 18, 2010

Jom balik kampung! Part 2

kisah disambung...

Keadaan jalanraya ok selepas Bentong. Karak pun ok mcm selalu. Jalan belok2 pun ok. Yang tak ok me!fenin la fenin...45minit jalan belok2 serupa huruf 'S' tau!naik bukit lagi...berdengung telinga. Time ni dah tak larat nak ambik gambar dah....Bagi bro-bro yang nak test power hebat tak hebat memandu tu...jalan ni meeeeemang sesuai!selekoh 45darjah sambil naik bukit pun ada tau bro!complete!heheheheh....kalau me yg drive 45minit jadi 1jam!ngeh ngeh ngeh..treler banyak babe...

Sepanjang jalan ni ada baaaanyak pokok durian...kalau musim pokok durian berbunga pun kita boleh bau durian dah. Musim durian apatah lagi berlonggok2 la durian tepi jalan. Orang Cina jual,melayu tak de sini. Jumpa perkampungan Cina jer. Sampai kat kampung baru jumpa orang melayu. Jom kita layan gambar yang ada....

Bro!slow sikit bro,selekoh depan tu!

Sempat capture bangunan ni je..kat pekan Telemong (Kampung Cina ni)

Naik bukit. Sebab tu tak boleh pakai kete auto..

Nak bina apa tu?UiTM ke?hahahah...

Ini bukan pembinaan haram ye....ni nak bina PULAPOR (tul ke ejaannyer?) Pusat Latihan Polis la....sok kalau dah siap me interprem kan kat sini erk?

Ha...nampak tak pokok2 kelapa sawit kat kiri kanan jalan tu?hehehhe....Lega...dah nak sampai.


Sampai rumah 'nenek jauh' my3princess ni bukan reti nak duduk dalam rumah habis keliling rumah dijelajahnya. Calar balar kaki..ish ish ish....

Ini baru hari pertama kat kampung ada 3hari lagi nak go thru!Hani,btul tak english i ni?nanti i buat post istimewa about u ye. Dont worry, yang baik2 je i cerita.
...bersambung






Wednesday, February 17, 2010

18Feb2001-18Feb2010...

Musykil ye why i letak date as a title....today is my anniversary!..kiralah sendiri erk dh brp tahun....belumlah lama mana pun masih setahun jagung gitu. Hidup berumahtangga dan berkeluarga meeemang memerlukan banyak pengorbanan (dan airmata)hehehheh...Sedangkan lidah lagi kan tergigit, inikan pula suami isteri....Tak perlulah ulas panjang2 sebab semua org pun sedang,telah dan akan menghadapi situasi hidup berumahtangga ni cuma watak2,ceritera dan klimaks yang berbeza.macam novel....
Hubby bg hadiah ape? Entah!
I bg ape plak? Entah!tak fikir lagi.

Pelik dgn jawapan itu?Bunyinye seolah2 tidak menghargai perhubungan dan ikatan yang telah disahkan melalui akad nikah 9 tahun dulu....

Penipu besarlah kalau cakap tak nak hadiah,kan?tapi bila difikir2 dan dikenang2kan pertolongan suami menguruskan anak2 dan kerja2 rumah selama ini itulah hadiah yg tiada tolok bandingnyer...cakap jer apa yg tak pernah dibuat oleh suamiku iteww...hehehhe...dari bab masak memasak, bab cuci,sidai,lipat & gosok baju, menyapu, apa lagi??kiranya semua bab la dia boleh buat...i jaga anak lah weiiiiiii....heheheh

Jadi kesimpulannya, terimalah pasangan kita seadanya...Apa2 juga hadiah yg diberi ambillah dengan hati yang gembira tak kiralah mahal ke murah ke yg penting suami kita tu nak bagi dan tak berhutang...

Tuesday, February 16, 2010

Jom balik kampung! part 1

Biasalah bila dapat cuti panjang,hubby mesti ajak balik kampung dia.Nuuuun....diceruk rantau.Hmm..nak tak nak kene la ikut. Derhaka nanti!hehehe...maka dengan lelehan air mata ku kemas kain baju..ngeh ngeh ngeh. Apa pasal menangis?ayoo...jalan belok belok la..fenin kepala tau!Lagipun, biasalah...rumah MIL tak sama ngan rumah sendiri...huk huk huk

Jadinya, cuti panjang sempena CNY hari tu....bermula la percutian 4hari 3malam yg ditaja sepenuhnya oleh ibu mertuaku. Meh layan gambar...zass!


ceh!ini nak balik kampung ke nak pindah? berkerut kening si ecah hah!


Babah pandang depan je tau!

kakak nak jugak, mi...

mula-mula tu semua oker jer...berjalan lancar...
tiba2...jeng jeng jeng....


sebelum Duke dah panjang gini...

turun DUKE, tol gombak dan seterusnya hingga ke bentong begitu la keadaannya.Time ni suami ku yg budiman itew pun...pot pet pot pet....dia ajak balik malam tp me tak nak,tak habis kemas lagi. Pagi tu my3princess semua buat hal memasing...ummi jgk yg kene.... Elok boleh sampai 3jam jadi 5jam!

...bersambung

Friday, February 12, 2010

my3princess

my3princess - Qiqin, Nina n Iman

Hai...susah betul nak mengumpulkan my3princess untuk diambil gambar. Mari berkenalan dengan my3princess ni ye..my 1st princess namanya Qiqin. Umurnya 9 tahun.hmmm...kuat merajuk mcm me (hubby cakap) tapi boleh diharap untuk menjaga adik2nye. Banyak beralah halmaklumlah anak sulong tapi kalau hangin tak betul, tak betul juga! My 2nd princess namanyer Nina. 7 tahun.Suka menangis...heheh ikut babah dia kot sebab 90% genetic babahnya.Dengan dia ni tak boleh cakap lelebih nanti dibantainya melalak....lama sangat jadi adik..and my little princess - nama saya Nurul Aisyah Iman. Umur saya 2 tahun.Saya suka minum susu dan hisap puting.Saya sayang ummi, babah,k.qin,nina,nenek,abang,fifyn,ami,ipah,mak,wak...lagi?dialog dia bila ditanya.Semua nama yg dia ingat disebutnya.Itu saja buat masa ini ye.

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...