Monday, February 22, 2010

Jom balik kampung! Part 3

Halloha....

Hari ke2 di kampung kami menziarah pak ngah n mak ngah...laaa dah namanya raya kan?...apalagi berjalan sakan la....Aktiviti utama kat rumah pak ngah ialah memancing. Hubby,ipar2,anak2 buah semua gila memancing. Huh!letih menunggu...tido la apalagi. Hari masih muda takkan nak balik?hmmmmmm....minum air tebu fresh kat stall Along Man-sepupu hubby. Delicious marvellous! Dah puas minum air tebu gi singgah rumah pak andak n mak andak pulak makan cempedak goreng panas baru angkat dari kuali....

Tak sempat nak berposing sebab my little princess mengamuk....nak main air!

Hari ke3....jom kita picnic kat Air Terjun Chamang,Bentong. Best wooooo....layan je la gambar yer..(harap maaf gambar tidak memuaskan,camera murah!)

 tak sabar....tak sabar....tak mandi pagi ni...

sejuk.....agagaggagagaga

ana punya beras lah. jangan hangus bro!

kita main pasir la pulak...

huh! apa tu?

anak dan bapak....

sedapnya tidur...setelah lama berendam.

Air terjun yang deras!

Kami sampai lebih kurang jam 10.15pagi tak ramai lagi pengunjung, bila balik jam 2.30petang umang eeeh....paking sepanjang jalan nak lalu pun susah. Moral of the story kalau nak gi picnic or whatever pergilah awal pagi supaya tidak menempuh jem dan senang cari paking.

Adios!

No comments:

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...