Thursday, January 31, 2013

...kehidupan...


saya kebosanan petang ini. padahalnya esemen saya berlambak2. tapi hari ni saya nak rehat. tak nak tengok buku! tapi lain pula jadinya. cuba lelapkan mata. tak lena lena. akhirnya saya bangun makan roti, goreng naget, makan cecah sos minum air halia panas2 sambil menonton TV3 debunga lalang...not bad. layan je la kan. dah katanya tak nak bukak buku. drama dah habis bukak FB pulak. naik turun naik turun mata nengok FB. Ah bosan juga. buka blog pulak. tak de idea. gugel gugel pulak. cari resepi kek karot. sedapnya kek karot....tetiba ada rasa nak makan kek karot lagi. hmmmm...bosan lagi!akhirnya saya buat n3 ni.

sebenarnya saya sangat penat. penat hari rabu semalam masih belum hilang. kelas dari 8.30am-1.30pm. rehat sejam (itupun kalau boleh dinamakan rehat. berebut masa untuk makan dan solat). sambung lagi 2.30pm-6.30pm. sedangkan PC pun boleh heng inikan pula otak manusia. subjek semua tough2 belaka. huh! saya penat. saya stress hari itu. ditambah dengan sakit kepala saya. penat itu terbawa2 hingga hari ini. sakit kepala saya masih lagi setia. rasa macam nak telan sepapan pil tahan sakit tu! walaupun sebenarnya saya takut makan ubat tapi bila sakit....ditambah jauh dari orang2 tersayang...uwaaaaa.. :(

dan saya tidak sabar menunggu hari jumaat. ah! jumaat...saya harus bertemu dengan lecturer saya yang sarkastik itu. sebelum itu wajib bertemu miss yang garang tapi baik hati untuk menghantar outline termpaper pula. petang, clas note taking. susah rupanya note taking ni...haisssshh.. kemudian baru boleh balik...jumpa anak2 dan suami. cuti hujung minggu yang ditunggu2 setiap hari..heeee... semoga perjalanan saya dilindungi Allah swt dan selamat sampai. Ameen...

cukupla saya merepek petang yang bosan ini.

p/s: i am happy when u r happy..

note: nikmati kehidupan dengan sebaiknya. jangan disia2kan kehidupan yang indah ini. Allah swt with us.

Tuesday, January 29, 2013

kita. boleh ke? part II.

sambungan**

kita boleh jadi seperti dia
kita boleh berjaya seperti dia
kita boleh kaya seperti dia
kita juga boleh ada seperti yang dia ada

kalau kita mahu
kalau kita sanggup
kalau kita sabar
kalau kita rela

*tamat*

note: berusaha, berdoa dan bertawakkal. tak perlu nak berdengki, busuk hati bagai. setiap orang ada kelebihan dan kekurangan. bersyukur lah dengan apa yang kita ada.

Thursday, January 10, 2013

Suara Azan - Fitri Haris

friends


saya teringat pada bos lama saya, katanya "kalau kita mempunyai 100 orang kawan tetapi 50 orang daripadanya tidak mahu berkawan dengan kita, kenapa kita harus berkawan terus dgn mereka. Pergilah pada 50 orang kawan lagi yang mahu berkawan dengan kita dan sentiasa baik dgn kita." Lebih kurang macam tu la bunyi nya.

Tiba2 saya nak bercerita tentang kawan2 saya. Saya punya ramai kawan yang baik. Kawan2 dari zaman sekolah rendah & menengah, zaman bekerja dan zaman 'masa kini'. Tidak kira kawan perempuan ataupun lelaki. Alhamdulillah....

Cumanya apabila saya terkenang satu persatu kawan2 saya yang baik itu, tatkala mereka memberikan layanan yang baik. Adakah aku berbuat begitu juga kepada mereka? ketika mereka menghulurkan pertolongan dan nasihat, adakah aku juga pernah melakukan begitu terhadap mereka? moralnya, buat baiklah dgn semua orang. heh!

Apa pun saya percaya, "We get what we give." Walau kadang kala "susu di balas tuba." but, untuk memberikan hukuman itu bukan kerja kita. Dan sesuatu yang berlaku itu pasti ada sebab dan hikmahnya. 'Tuba' itu mungkin pelajaran terbaik untuk kita meneruskan kehidupan.

I miss all of you guys! Gg, Ros (remember sy pernah cerita pasal mereka? love both of them much!) kak sari (dalam diam..she is one of my Idol), nik (sejuk hati bila berbicara dgn nya + tempat mengadu pun iye), kak jun (miss u k.jun), cik sue (skrg dh jd Pn. sue) yimz rizal (kawan yg akan menjadi anak buah), kak shida, kak das, of cos kak baiti, kak sue, jue, kak jaz, jali, azam (ofismate OM yg sentiasa menyokong saya di sini + sayang korang!), Hani (never forget u dahling!) Hadri (my coursemate, kalau dia tak de mati kutu saya di tempat org ni!) Aszil (ex-boss yg sgt baik) Kerul Anuar(WSQ) and my old friend Mohsan (semoga tenang di perantauan).  who else? maafkan saya andai nama tidak tertulis jgn kecik hati ye...i'm just a human being.

Macam artis menang award plak ye? No! I really do appreciate all my friends. Nak bagi hadiah tak mampu dowh...ha ha ha.

note: ikhlas itu sangat penting peeps!

salam sayang dari saya ~ sayangi lah saya..eh? hehehehehheheheeee...

Wednesday, January 9, 2013

penampilan baru


beberapa hari sebelum sekolah bermula...

kit kat. permintaannyaaa....

makan coklat boleh menenangkan. katanyaaaa...

beberapa ketika kemudian...jeng jeng jeng
letcum, letcum, letcum oh la la...giginya sudah hilang...

rengeknya : ummi...tak nak la tak de gigi
ummi kata : nak buat cam ne doktor dah cabut giginyaaaa...


Monday, January 7, 2013

bila lah nak siap...

 





p/s: mungkin Allah swt ingin menguji kesabaran kami. Semoga dipermudahkan segalanya...

Thursday, January 3, 2013

kita. boleh ke? part I


kita adalah kita
kita tak boleh jadi dia
walau kita sangat suka
walau kita sangat cinta
walau kita sangat admire
walau kita sangat sanjung
akan dia

kita adalah kita
kita tidak boleh jadi dia
walau kita ubah wajah
walau kita ubah rupadiri 
walau kita ubah personality
walau kita ubah persepsi
sebijik dia


** bersambung


kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...