Wednesday, March 31, 2010

ecah @ iman @ baby...


....dari tapak kaki sekecik 2 jari
 
Pipi tembam, mata sepet...ikut sapa ntah.

2 bulan. Dengan kakak Nina. Hari Raya Haji. Baru habis pantang.

Tak hengat berapa bulan. 3 bulan kot. Tu tangan babah.

Umur 4 bulan.

5-6 bulan. Masa ni muka memang muka tak de perasaan. Masam manjang..

7-8 bulan kot. Tengok perutnya tu gendut jer mcm perut babah...

9 bulan. Dah mula sibuk nak berjalan.

Hari Raya Aidilfitri 2008.

Dengan babah dia la sapa lagi,kan? Umur 1 thn ++ kot.

Nak ambik gula gula ni. Melawat ofis ummi tengok ikan.

Ish ish ish...anak dara tapi lasaknyer...

Muka sedih sebab perut tak sihat. Raya 2008 jugak.

Kat pantai PD. Balik dari PD kulit terus 'ireng'. Masa ni lah abang Nuar ngorat ecah. ekekekekek....ups!

Balik dari skewl main dengan abang Fawwaz, sepupu.

Gambar latest sebelum camera ku hilang!

Iman ada pasangan kembar...kembar hari lahir jer lah. Mak pak lain. Anak buah punya anak namanya Husna. Nanti kalau jumpa i ambik gambar Iman dengan saudara kembarnya Husna yer... Sekarang Husna dah jadi kakak kepada baby boy... Bila Iman nak jadi kakak?eheheheheh....udah udah le tu. Tak larat dah nak melayan 3 dara pingitan yg ada.

Rasa Macam Nak Demam la....

Rasa semacam jer badan ni....asyik kene hujan jer kot tu yang macam nak demam. Ditambah dengan kurang tidur. 2 hari lepas little princess meragam jam 2 pagi baru i tidur itupun terjaga jaga sebab dia pun tidur tak lena. Semalam boleh tahan lagi rasa mengantuknya. Hari ni....lunch our terus bum!zzzzzzzz....

Friday, March 26, 2010

Mari Bermain Warna

Hish!tak syok betul lah bila nak menulis tapi tak de gambar nak letak. Tajuk dan idea dah ada tapi gambar yang colourful takde tak best la, kan? Halmaklumlah...kamera ku masih lagi 'menyorok'. Jadinya, alternatif yang i jumpa marilah kita bermain warna untuk sepanjang minggu. Yeah!lets go bebeh!

Bukan nak ajak pergi pertandingan mewarna ye adik adik ku sayang...hehehhe. Uols ada tak rasa malas jer, tak best jer bila nak gi kerje? Ala...jangan nak tipu mesti ada punyer. Kajian mengatakan colours memainkan peranan dalam kehidupan kita. Oleh sebab itu (wah!ayat buku nampak...) colour baju yang kita pakai sehari hari juga perlukan keserasian kerana ia akan mempengaruhi kehidupan seharian. hmmm...mcm ayat berulang jer....

Isnin - uols pakailah baju colour PUTIH tapi jangan lah over nyiah oii jgn pakai baju pengantin.
Baju yg basic putih dah memadai. Okey?

Hari Selasa pakailah PINK/merah jambu. Tak kiralah baju ke tudung ke serba pink pun oker aper?
kasut handbag pink. Auw!!

Tak kiralah apa jenis biru pun biru tua ka biru cair ka biru laut ka biru firus ka pokoknya BIRU untuk hari Rabu!

Baju ini hanyalah hiasan semata mata ye Cik Piyah. Orang kerja gomen kan kene pakai baju Batik hari Khamis. Kalau ada baju sutera batik colour KUNING/JINGGA lagilah dialu-alukan dipakai pada hari tersebut yer.

Amboi cantiknya baju Datuk ni ye...HIJAU is my pebelet colour woo..kalau disuruh pakai hijau sepanjang minggu dari Isnin ke Jumaat pun boleh. Hijau amat serasi dengan Jumaat.

Hari Sabtu kan hari untuk kita bersantai santai jadi MERAH amat sesuai pada hari ini. Orang kata merah tanda berani, betul ke?

Selalunya ada kenduri kahwin kan hari Ahad ni tapi uols jgnlah bantai pakai hitam gi kenduri plak walaupun tak salah. But,colour for sunday is BLACK! Bukan ke black is beauty? hmmmm....

Sebenarnya setiap colour itu membawa maksudnya yang tersendiri hingga boleh mengawal emosi kita pada 7 hari itu. Nanti kita cerita lain entry okey? Ini kira basic la ni...Adios!

Wednesday, March 24, 2010

sifu ku kembali pulih

Alhamdulillah....syukur kepada Allah s.w.t sifu dah kembali pulih dan ceria walaupun masih lemah.

Kami tetap mendoakan sifu akan sihat sepenuhnya yer...

Pagi yang Indah tapi Kucar Kacir....

Seperti mana yg uols tahu kan, my dear hubby out stesen lagi...walaupun tak lah jauh mana perginya Kuala Pilah tu jer. Well, u know me if my dear hubby tak de memang kucar kacir jadinya. Kelam kabut semua heheheh...tapi Alhamdulillah my3princess tak banyak hal pagi ni.

Tapi bila part little princess nak mandi tiba tiba dia terbatuk dan keluarlah semua susu yang baru diminumnya. Ah!sudah..melambak kat sofa. Kakak dua orang tu dah ready nak gi sekolah kenelah tunggu ummi siapkan baby dan bersihkan apa apa yang patut. Siap semua hantarlah kakak ber2 tu ke sekolah, jamm pulak kat kawasan sekolah tu...ish ish ish. Sekolah kecik tapi semua kereta nak masuk (termasuklah i).

Settle semua lega....sib baik princess ber3 tu breakfast. Jalan kat Puncak Perdana jamm, banyak benor kenderaan. Lagi sadis dihadapanku satu trellar sarat dengan muatan!hmmm....sabo ajer la...masuk highway Setia Alam kereta ku pulak haus nak minum. Dalam kepala otak dah terbayang Seksyen 7 yang penuh dengan deretan kenderaan tu. Pukul berapalah nak sampai ofis ni? Orang lain semua laju jer...i sorang yang terkedek kedek 120km/jam pun tak sampai.

At last....8.34am baru dapat punch! ngeh ngeh ngeh...

me : Encik Ipin...tolong sain punch card saya. (Dengan muka sengih sengih). Naik lagi la nama den bulan ni...

Tuesday, March 23, 2010

cepatnya masa berlalu....

Ya! Memang begitu cepat masa berlalu. Tiba tiba jer rasa lain macam bila baca kisah Anuar Zain kat Kosmo hari ni. Anuar Zain dah 40 tahun! Punyalah hensem bergaya mamat ni dah 40 tahun rupanya dia...ish ish ish...padahal bujang trang tang tang lagi tu.

Terkejut dan rasa macam tak percaya umur dia dah banyak tu...barulah tersedar...i pun bukannya muda lagi! Itulah sebenarnya yang i nak cakap. Umur i pun dah banyak (walaupun tidaklah banyak macam Anuar Zain tu) ngeh ngeh ngeh. Yang menjadi masalah ialah...i tak rasa yang umur i dah banyak tu senang cakap perasan muda. Ahaks! padahal anak dah berderet.

Begitulah cepatnya masa berlalu. Rasa rasa macam baru semalam i bersalinkan si Qiqin alih alih dah 9 tahun umurnya, Nina 7 tahun, Ecah @ Iman pun dah 2 tahun 5 bulan.

Dulu, masa zaman muda muda sibuk bila lah boleh pakai baju glam!high-hill, hand bag fuh!macam macam lagilah pakaian orang dewasa. Sekarang bila memang itulah yang sepatutnya kita pakai tak nak lah pulak...bila outing ngan family pakai sandal or sport shoes, jeans, sling bag etc. OMG! apa sudah jadi daa...

Monday, March 22, 2010

novel novel novel...huhu gila novel

Pesta buku Antarabangsa 2010 sedang berlangsung kat PWTC. Kalau ikutkan hati memang nak gi dan borong novel novel yang best best tahap tangkap leleh mengusik jiwa tu...hahahha tapi apakan daya hangan hangan jer tinggi. Tengok la hujung minggu ni kalau my dear hubby nak bawak...kalau tak gigit jari jer la...

Walaupun tak dapat pegi i dah dapat beli 4 buah novel keluaran Jemari Seni Publishing (JS). Baru habis 2 buah Versus by Hlovate dan Tentang Dhiya by Syud. Huh!jenuh nak menghabiskan 2 buah tu.  Ada lagi 2 tu (dalam beg sorok dari pandangan my dear hubby)ngeh ngeh ngeh. Itupun my3princess dah bising sebab ummi sibuk baca novel jer...heheheh. Sib baik my dear hubby tak de. ops! ops! ops!...makan pakai 3princess dan kerja rumah beres tau.

Sebenornya i kirim kat doter k.sari, Syaira. Thanx Syaira! i love u...hehehhe. Nanti kalau kamera i dah tak 'menyorok' lagi boleh lah shoot novel2 tu ye. 1 entry khas untuk novel every month maknanya 1 bulan 1 novel hah!camtu lah kira kiranya. Nak tau apa komen komen pasal novel novel tu...tunggu je lah erk?

Sunday, March 21, 2010

sifu, get well soon...

This entry is special dedicated to my sifu, Ms Pearl. She was admitted at hospital since last weak.


Ms Pearl, kuatkan semangat. Remember ur Porcelain Doll. Tentu dia risau and missed her mummy very much. And ur lovely husband, En. Megat mesti risau dan sedih yg teramat sangat jugak. Makan ubat dan dengar cakap doctor ye Ms Pearl. i wish Ms Pearl akan cepat cepat sembuh dan sihat seperti sediakala dapat menjalankan tugas dan menamatkan study dengan jayanya. Amin!

Bila dapat tahu Ms Pearl a.k.a sifu masuk hospital, mood menulis di blog terus merudum...plus my camera was MIA...

Kamera ku Hilang!!!!

Baca tajuk jer dah tau kan? Tu pasal lah lama tak de cerita baru...huwahhhh...sedih siut!

Macam mana boleh hilang? tak tau la...Rasanya tak lah hilang betul betul. Rasanya ada lagi kat rumah tapi dah habis satu rumah cari dan geledah tapi tak jumpa.... blank! jer bila nak ingat kan semula mana letak hari tu. Minggu lepas sebenarnya! MIA...huk huk huk.

Sebab tu la dah lama tak menulis kat blog ni. Ye lah bila gi mana mana tak ambik gambar jadi tak de bukti la kan? Setakat taip, tulis tak de bukti apa kessss?

Tak pelah nanti i korek 'tabung' pegi beli yang baru....

nota: MIA - Missing in Action la....

Sunday, March 14, 2010

Blogger Pergi Ceramah!Huhuhu...

Yeeeehah!Dunia dunia juga alam akhirat jangan di lupa. Itu pasal lah Jumaat lepas i pergi ceramah sempena maulidurRasul. Isi kandungan ceramah macam biasalah dah namanya ceramah maulidurRasul. Flashback kisah2 Rasulullah S.A.W Junjungan besar kita dan para sahabat serta mujahid2 Islam yang lain.

i tak nak lah cerita apa yang ustaz telah sampaikan cuma i nak turut serta mengwar warkan majalah SOLUSI yang telah diperkenalkan oleh Al-Fadhil Ustaz Zahazan Mohamed. Ikhlas sebelum ni tak pernah tengok dan tahu about magazine ni. Halmaklumlah sebelum ni kan i beli majalah Pa&Ma ajer. i dah beli dah majalah ni.tapi tak hengat plak keluaran berapa??17 kot.hmmm...memang best!

Antara yang menarik Hukum Berkenaan Facebook?(tak berapa hengat jgk tajuk hehehe byk makan semut!)hohohoo...nak tau apa hukumnya?Beli lah sendiri bukan mahal pun RM9 jer. Bagi orang macam i ni yang kurang ilmu agamanya sesuailah untuk menambahkan ilmu di dada. Setiap persoalan akan diulas dan dihujah beserta contoh melalui ayat2 suci Al-Quran atau Hadis Soheh. Hah...kelazzz gitu! Wallahu'alam...

hah betul lah edisi 17...keluaran Telaga Biru.

Friday, March 12, 2010

my emel

Diam tak diam dah 2 bulan blog ni beroperasi. Di bawah ini adalah emel saya kepada rakan rakan sepejabat terutamanya(tak semua) dan my BFF nik serta my cousin semasa mula mula nak war warkan blog ni awal februari 2010.

"Salam,

kawan2 yang dikasihi sekelian...
sukacitanya dimaklumkan bahawa saya dah ada blog!
heheheh
jangan lah salah sangka ye kawan2 sekelian...
ia hanyalah untuk hiburan walaupun kisah didalamnya adalah benar, about myself, my3princess,friends n family.
blog ini tidak bermaksud apa2, jauh sekali mahu menunjuk2 (xde benda yg nak dimegahkan pun....)
sekadar ingin turut serta menjadi blogger..ngeh ngeh ngeh....
juga tempat untuk meluahkan rasa, perasaan suka duka gembira sedih. bukan semua perkara kita boleh bercerita dan luahkan pada insan yang bergelar 'manusia', betul tak?
dengan adanya blog ini dapatlah saya berkongsi dan curahkan idea, pendapat bersama kawan2 sekelian. juga meringankan kepalahotak yang kadang2 berserabut.
sehubungan itu, sudilah kiranya berkunjung ke blog saya dialamat : http://pu3ofmine.blogspot.com/
saya budak baru belajar jadi, janganlah high expectation ye. kalau ada apa2 boleh komen entry saya di link comment yang disediakan dan jangan lupa daftarkan diri anda sebagai follower saya ye...
tak semestinya kawan kawan kene ada blog baru boleh jadi followers saya tak de blog pun boleh jadi followers just sign in, okey?
To Ms Pearl, my sifu thanx a lot! jasamu akan ku kenang selamanya.
Sekian, kerjasama dan perhatian kawan2 sekelian amatlah dihargai dengan ucapan ribuan terima kasih."
 
p/s: Penambahan ayat dan perkataan terpaksa dilakukan. Kasi canteek itu ayat.

Thursday, March 11, 2010

Si Kaya Raya Yang Pemurah & Baik.

Nowadays,cewah speaking London mak kali ni, nyiahhh. Ahaks! Sesuaiiii gitu ngan entry kali ni le Si Kaya Raya kan selalu speaking London. Orang kampung kampung macam mak ni baca dalam hati boleh lah. Cuba suruh bercakap...heheheh tak keluar langsung! Ok sambung cerita. Kat ofis i ni ramai yang layak di gelar Si Kaya Raya lebih lebih lagi yang duduk dalam 'bilik' hmmmm...fahamkan maksudnya?Ketua or bos la tu. Tapi dalam ramai ramai tu ada seorang tu yang sangat pemurah dan baik. Kenapa tak cakap baik hati?Babe, itu hati duduk dalam tarak nampak so, baik sudah cukup,ok? Balik cerita tadi. Si Kaya Raya yang seorang ini sangatlah rajin membawa makanan or barang barang or wutaver lah untuk dikongsi bersama rakan rakan dan staf.

Si Kaya Raya ini tidak berkira. Nampak dari gaya, raut wajah senang cakap body language nya itu dia ikhlas. Ikhlas babe...bukan semua orang boleh ikhlas. Ada juga Si Kaya Raya yang sungguh berkira ala ala kuda berlari tu....hehehehhe kedek**. Itu pun tak tau ke? Ish....hang ni Limah, lemau lah. Ada juga Si Kaya Raya yang suka memberi tapi tidak ikhlas. Ada udang sebalik mee. Ada...ramai  je yang macam tu. Ops! Ustaz kata jangan cerita perkara yang kita tak tahu...tak baik.

Moral of the story, ikhlas dalam apa jua perkara yang kita lakukan. Didik hati agar sentiasa ikhlas. Jangan mengharapkan balasan. Walau siapa pun kita, Si Kaya Raya @ Si Papa Kedana kita adalah sama di sisiNya.

p/s: Hmmm...tajuk macam tak relevan ngan isi cerita la. Lantak kau la labu...hahahahha

KEMARAHAN

"Kemarahan itu berpunca daripada syaitan. Syaitan itu berasal daripada api. Air boleh memadamkan api, maka sesiapa yang marah hendaklah segera dia berwudhuk" - Hadis Nabi.

Grrrrrhhhhh.....Argh!

Marah - sekejap tadi.
Sekarang?
Lega sedikit.
Marah pada siapa? Tak tahu. Bukan pada siapa siapa. Mungkin pada diri sendiri.Hmmm...
Panas Hati - masih lagi...

Sudah luahkan pada hubby. 2 kali dia call. Risau agaknya.

Wednesday, March 10, 2010

Kasih Ayah @ Ibu Kejam???

Sayu hati bila membaca kisah seorang ayah yang ditinggalkan bersama 5 orang anak yang masih kecil oleh si ibu. Hanya kerana tidak tahan dengan kesusahan dan keperitan hidup!alasan?Keluar nak cari kerja. aik kenapa baru sekarang sibuk nak cari kerja??Mana hilangnya perasaan sebagai seorang ibu??Tidak adakah perasaan sayang dan rindu pada anak-anak??

Hati mak lagi sayu bilamana umur anak-anak itu sebaya dengan anak-anak mak,nyiahhh! 9, 7 dan 3 tahun!Mak ni kalau boleh tak nak kerja duduk rumah ngadap budak 3 orang tu je tapi paham-paham je la kan zaman sekarang mana boleh duduk goyang kaki dik non oii!No money no talk,man...

Huhu!Emo nya....ofcoz i emo becoz i looove my3princess very much! Lebih dari segala-galanya!

Monday, March 8, 2010

Scorpions - Moment Of Glory Live With The Berlin Philharmonic DVD

Makcik ni idak le suke benor dgn grup Scorpions ni tapi disebabkan suami makcik tu berjiwa muda rock gitu maka makcik kekadang layan la juga...ngeh ngeh ngeh. Makcik ni sebenornya nak masukkan youtube tapi tak reti la pulak...hehehhe jap makcik cuba..hish payah ghupanyer...nantilah makcik gi nuntut ilmu ngan sifu Wan ke sifu Yim ke sifu Apad ke....Layan cover DVD je la!


Tak hairanlah grup ni masih fofular walaupun dah tua..orkestra Berlin pulak memang kelazzz!Walaupun concert ni zaman tuk nun dulu...evergreen tu...

Friday, March 5, 2010

Cuti hujung minggu???

Mana nak gi ye?

Luangkan masa bersama anak-anak...

Di mana atau ke mana dan bagaimana?? Itu tidak penting. Yang penting kualiti bersama anak anak. Kan Ms Pearl?

Ms Pearl...walaupun masih muda tapi...jangan disangka yang muda itu tiada ilmu!

To My Dear Aszil

Dear Pn. Aszil,

I wish U all the best, yea...

Pasti akan merindui suara halus mu itu...kihkihkih

Seperti yang biasa saya ucapkan "Setiap yang berlaku itu ada hikmahnya dan bersabarlah..."

Ala bukan jauh pun gi bangunan atas bukit tu jer, kan?ada masa kita gi makan kat JM tu ye...ngan wan, k.sari, k.shida, ila...open table ma...

Uols nak tahu tak siapa Pn Aszil ni? one of my boss yang baik, cantik, rajin, sporting, sabar jer orangnya...
I will miss her...

Nah!ambik bunga ni. i ambik dari taman bunga i tadi..simpan tau!hehehehe


what's on newspaper today???

1. Lagi kanak-kanak meninggal didera! tolonglah...memang i tak baca berita2 mcm ni. i tak sanggup okey!apalah yang anak anak kecil itu tahu?walau apa bangsa sekali mereka tetap umpama kain putih yang bersih! Laknatullah!!

2. Zulkifli protes Lembaga Disiplin PKR, MCA akan adakan pemilihan baru and bla bla bla - 'Dacing Buruk' ke 'Bulan yang Bermimpi Terbit di Siang Hari' ke '2 Anak Bulan Terbit Sama' ke Roket ke (ini istilah2 cipta sendiri,okey) what ever! Tolong jangan cakap pasal politik depan i!Pembohong!Penipu!Semua gila kuasa!   

3. Cinta Que, Kak Pah mencari jodoh  - hmmm...semoga bahagia berkekalan dunia dan akhirat.

4. Lemas dihimpit warga asing - Turut lemas!sebab kat ofis i pun ada warga asing. Cleaner. Bukan memandang rendah tapi mereka tidak boleh diberi muka sangat sebab??? buat baik berpada2...

5. Kilauan Emas di Geneva: Emas Kebanggan Proton - i tau ramai yang suka mencebik bila dengar dan sebut PROTON, betul tak? proton ini proton itu tin milo...huh!macam2 la...jangan suka sakitkan hati orang lain walaupun itu pendapat peribadi anda tapi tolonglah lihat sekeliling. Sikap anda membuatkan orang menyampah dengan anda! 'kerana mulut badan binasa' bukan sebab i pun pandu Proton (dulu) tapi tolonglah hormati kemampuan orang lain. Hidup Thundercat!huhu..

Lima sudah la babe...janji i puas...heheheheh

Thursday, March 4, 2010

Butterflies & Flowers a.k.a Rama-Rama & Bunga!

Uols pernah tak dengar or baca kisah rama-rama dan bunga?nak tau tak kisah tu?heheheheh...ups! sori, i bukan nak tulis about butterflies n flowers 'yang itu' but i promise akan tulis jugak untuk pengetahuan kita semua nanti. Keep my promise!i nak cerita kenapa i pilih butterflies n flowers as title for my blog. silap2 haribulan boleh double meaning tu!
1. butterflies - sebab dia cantik, so colourfull! budak2 suka butterflies kan?my3princess pun suka sangat ngan butterflies sesuai la ngan i punya url blog ni pu3ofmine. template pun tajuk butterflies n flowers!background pun pink! bukan pink sinonim dengan perempuan ke?
2. flowers - sama la mcm rama2 cuma bunga ada extra, baunya yang harum wangi...budak2 pun suka kan ngan bunga2 ni?my3princess pun...habis bunga nenek kat rumah dipetik untuk buat air mandi. mandi bunga!hahahaha..
3. rama-rama dan bunga adalah kejadian Allah s.w.t - sama macam kita. Kitaran hidup kita pun lebih kurang sama (kene selak buku sains ni!). Cuma, kita diberi kelebihan akal dan fikiran.
4. kedua2nya saling bergantungan untuk meneruskan kehidupan. saling memerlukan antara satu sama lain untuk meneruskan kehidupan sesama umat. mana boleh hidup sorang sorang babe..kan?kan?kan?
5. warna2 indah kat kepak rama2 dan kelopak bunga2 juga sama mcm warna2 kehidupan kita. Sukaduka manis pahit kehidupan.hmmmm.....kita yang mudah terleka dibuai keindahan duniawi. termasuk lah i!!!
6. sampai waktu dan ketika nya warna2 indah rama-rama akan pudar...kelopak2 bunga yang berwarna-warni juga akan layu dan jatuh satu persatu.....Samalah mcm kita juga, kan???


Ini je lah gambar yg i berkenan.


Wednesday, March 3, 2010

Alahai Nina Sakinah - my2ndprincess

Aduh...sabar aje la dengan anak yang seorang ini. Wajah matangnya tidak menggambarkan wataknya yang sebenar. Nurul Sakinah nama sebenarnya yang bermaksud Cahaya Ketenangan. Sangat manja dan 'cengeng'. Tahun 1 walaupun sebenarnya umur tak sampai 7thn lagi dah habis tahun 1 nanti baru cukup umur sebab date of birth 1 Dis.  Kita tengok je la ye...

 
Umur 2 tahun.


Tak ingat umur berapa waktu ni tapi yang pasti belum menjadi 'kakak' sebab dialah yang bongsu adik panggilannya. Mak tak sangka nyiahh akan mengandung dan si Nina ni dapat adik. Jeles yang amat kat little princess tau budak Nina ni. Biasalah anak no. 2 memang mcm tu.


Ayu bertudung semasa di Majlis Konvokesyen umur 6 tahun hujung tahun 2009. 


Jangan tak percaya walaupun anggunjelita berambut panjang masih minum susu botol lagi my2ndprincess ni...ish ish ish - kenduri walimahtul urus kat kampung tahun lepas.


Suka sangat2 menyakat little princess. Ni kat kampung babah raya tahun lepas. Rambut dah potong pendek sebab tak suka ikat rambut. Apa lagi zassss kasi pendek la. Tapi Nina tak sesuai rambut pendek, sekarang sedang berusaha bersabar untuk tidak memotong rambutnya biarkan panjang macam dulu. Masalahnya dia tak suka sikat atau pun ikat rambut. Aduuuh...kita yang rimas!


Kat belakang rumah 'nenek jauh' - dah penat menyakat little princess pi menyakat babah plak. Sebijik perangai babah dia!Muka pun fotostat muka babah, kan? Sorilah erk...belakang rumahlah katakan...
Kalau Nina demam atau tak sihat sunyi rumah!naik risau dibuatnya!!


Nina the latest!ngan ummi...ops!terinterpremla plak.

"Nina yang manis jangan nangis nanti anak ummi tak cantik..." bukan apa Nina memang suka nangis pantanglah silap sikit sakit telinga dibuatnya. Walaupun begitu, (ceh! macam buat surat pulak) Nina rajin menolong ummi atau siapa saja yang perlukan pertolongan. Kadang kadang keluar jugak ayat ayat yang tak sedap di dengar..

Nina : Asyik kak nina jer...
          Ayoo...apa nak jawab ni? 
Ummi : K.Nina kan baik, rajin, nanti dapat pahala tau ummi ngan babah pun dapat pahala sebab anaknya rajin dan baik.

Walau apa pun Nina, ummi n babah sentiasa menyayangi anak anak dan mendoakan kesejahteraan serta semoga kita semua hidup bahagia. Jangan lupa mendoakan ummi dan babah juga kak Qin dan adik Iman ye. Kasih sayang kami tiada tolok bandingnya. Sayu la pulak....




Tuesday, March 2, 2010

jawapan kepada persoalan korang...sahabat2 ku sekelian

Rentetan dari kisah 'my baby boy' yang telah diwar-warkan dalam fb maka banyak soalan2 yang perlu dijawab dan diterangkan tapi takkan lah mak nak jwb kat laman sesawang tatapan umum tu dik non2 sekelian...bukan mudah sebenarnya nak melepaskan apa yang telah kita miliki apatah lagi kalau benda itu memang telah menjadi idaman kita sekian lamanya. Tapi...kita hanya mampu merancang, Tuhan jua yang menentukan. Apa kita perlu lakukan seterusnya hanyalah berdoa dan bertawakkal.

Dik non2 sekelian...every month i have to 'give' satu perempat dari gaji kepada bank. Korang tau la kan keje gomen mcm i ni jawatan biasa2 jer bukan taraf pegawai atau lecturer pun. Berapa sen sangat la yg i dapat setiap bulan dengan anak 3 orang yang semakin membesar bekerja pulak di bandar yang bertaraf ala ala bandaraya. Walau apapun syukur Alhamdulillah atas rezeki Allah swt. Suami isteri kerje pun...zaman ni bukan mcm zaman dulu cik kiah oiii! You have to pay everything!!! Dalam keadaan ekonomi dan enviroment sekarang kami kena cari alternatif lain untuk jaminan masa depan kehidupan kami for my3princess terutamanya. Jadi...we make an investment but not for a car! again not for a car okey.

Banyak pendapat dan tentangan terutamanya form my mom mcm2 dia cakap bla bla bla bla bla.... Uols taula orang tua ni pendapat dan pandangannya lain lebih2 lagi kalau berfikiran ortodoks sorry to say but that's the reality. Yang penting bila kita buat sesuatu itu kita tahu tujuannya dan sentiasa berpegang pada prinsip agar apa yang diimpi dan dicita2 kan itu tercapai. Semua yang kita buat ada pro n kontra, bersiap sedia sahajalah untuk menghadapinya. Apa yang penting?kerjasama...

So, i pakai kete apa sekarang? adakah itu penting? Yeah....orang sekarang melihat pada luaran sahaja. Ada orang kata kereta melambangkan siapa kita yelah ke hulu ke hilir orang NAMPAK lebih2 lagi bila kereta iteww baru lagi besar maka tentunya dia orang yang kaya, berpangkat dan terhormat!Nonsense! this is my opinion okey and my blog too hehehe i punya suka laa..kan Ms Pearl?

Nak tau i invest kat apa? or buat investment apa?hahahhahah itu rahsia mak n hubby la nyiahh! belum masanya lagi la nak war-warkan. Sok kalau dah okey dan sudah berjaya dengan cemerlang gemilang terbilang i akan war-warkan kat fb lagi, kelazzz gitu.

Monday, March 1, 2010

MY BABY BOY

Apa? uols ingat i pregnant ke? oh!tidak tidak...don't say that...bukan tak nak la tapi tak larat nak melayan...kesian my3princess nanti. Masing masing dah sekolah homework menimbun ummi yang kena tolong diorang settlekan homework. Kalau ada baby lagi...fuh!tak dapat nak dibayangkan..and sapa kata i tak de baby boy?apa ko merepek ni nyiahh?(alamak dah terfollow dialog Ms Pearl la...). I know la i ada my3princess tp tak bermakna i tak de baby boy tau…hehehe nak kenal tak ngan my baby boy yang juga menjadi kesayangan my3princess ni?handsome tau…ngeh ngeh ngeh…

tak nak cerita panjang panjang just layanzzzzz....


ganaz tak?ganaz tak?bulat jer...macam tuan dia hahahahha



1.6 tuuu....ceh!berlagaks las pulaks


I jatuh cinta pandang pertama dengan lampu belakangnya yang sungggguh....!tergoda auwww...


hahahhaha...sape yang tak kenal dengan ini nombor? the one 'n' only...walaupun cap 'thundercat' jer..



manual jer...sebab i tak pandai bawak auto...hehehehhe


ruang belakang ni walaupun kecil selesa tau.errrr....ye ke?untuk anak anak...


tayar cap 'kuda' saiz 16' jer...


Ini mesti ada kalau tidak...bersoal jawablah ngan pak guard tu. Tak kuasa i!


Black is Beauty. I loooove Neo! very much!!!!!


Apa yang suka sangat tu????


My2nd princess selalu 'miss' bila nak berposing mcm ni.


My3princess belum mandi...busuk lah!Tak kisah lah nak oiii...ini lah last anak anak bergambar dengan neo...

Untuk pengetahuan uols pembaca blog sedih nak bagitau This Satria Neo Does Not Belong To Me Anymore...sedih!hanya Allah saja yang tahu betapa sedihnya nak berpisah dengan nya begitu juga dengan my3princess. I'm waiting for 10 years to 'catch' this car but tidak mengapa kerana setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kita tidak dapat melihat hikmah itu sekarang mungkin esok mungkin bulan depan mungkin tahun depan mungkin juga 10tahun lagi...memujuk hati sendiri.

me      : kenapa kita mesti korban kan neo?
hubby : bukan ke sudah perjanjian kita macam tu
me      : sedih
hubby : belum masanya untuk kita ada sorang 1 kete...
me      : hmmmm....sok kalau semua dah settle beli lain tau! Honda Jazz!tau dahling?
hubby : ceh!

p/s: jangan tanya apa2 pasal neo lagi kalau tak nak tengok ada orang melalak....promise?and i sudah tak de 'my baby boy' and ofcoz d real baby boy to. Itulah realitinya.

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...