Saturday, October 1, 2011

kekosongan


Malam masih muda. Malam minggu. Malam yang di tunggu tunggu oleh muda mudi. Si tua tui pun ada juga yang ternanti nanti kan malam minggu.. :P tapi....malam minggu ni...manyak bohsan la! aiyaaaak...apa mau bikin??

kemas rumah... apa ke jadahnya malam2 buta ni mengemas mengemop bagai...itu kerja siang hari sabtu gitu..
basuh baju lipat baju sidai baju...ditanggung beres dong.
3princess...Malam ni bagi kata 2, ulangkaji atau tidur awal. No TV tonite! Baru dia tau ummi dia garang :P
BigApple...malam minggu pun keghoje kome...carik rezeki begitu le ye...
FB...malas la. dua 3 menjak ni...jadi pemerhati jer...yang baik dicontohi yang buruk dijauhi :)
Novel....tak de stok baru!
Games...tak de perasaan.
TV...macam tak de cerita best jer... oh ya tadi ada tertengok masa dok tukar2 channel tu...si kak Ramlah Ram...eh! pesal muka dia jadik gitu erk? owh...teknik make up kot. ok ok sangka baik...ala sesekali nak bergosip. heh heh! okey, abaikan! cikapplehijau tidak bergosip didlm belognya ye...
'Bergayut'...ha ha ha...masa itu sudah berlalu...lama dulu... no more gayut gayut ni...

Aduuuh...apa yg mengarut ni cikapplehijau?
Lama tak dengar tazkirah. Lama tidak membaca. Lama tak hadir kursus. Ketepuan melanda. Yes, itu sebenarnya yang membuatkan kita kadang2 'kosong'.

Ilmu tidak datang dengan sendiri. Ilmu mesti dikejar di miliki diamal dituntut oleh sesiapa sahaja. Ilmu tidak kenal usia. Terlalu sedikit yang kita tahu. Semakin kita mencari dan mendampingi ilmu semakin kita tidak tahu apa2.

Semoga Allah swt memberikan kekuatan ketabahan kebersihan hati, akal dan fikiran untuk ku dan anak2 ku dalam usaha memperoleh ilmu. Ameen. 

p/s: tetiba rasa lapar pulak tengah2 malam ni..kalau buat hot choc cecah biskut..hmmm mesti sedap. Jgn tiru aksi ini!tidak sesuai utk pertumbuhan dan kecerdasan otak..heh heh heh!

salam sayang
dari haku yg sering terleka ketika menuntut ilmu, lalai mengamalkan lalu hilang pertimbangan..

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...