Thursday, March 4, 2010

Butterflies & Flowers a.k.a Rama-Rama & Bunga!

Uols pernah tak dengar or baca kisah rama-rama dan bunga?nak tau tak kisah tu?heheheheh...ups! sori, i bukan nak tulis about butterflies n flowers 'yang itu' but i promise akan tulis jugak untuk pengetahuan kita semua nanti. Keep my promise!i nak cerita kenapa i pilih butterflies n flowers as title for my blog. silap2 haribulan boleh double meaning tu!
1. butterflies - sebab dia cantik, so colourfull! budak2 suka butterflies kan?my3princess pun suka sangat ngan butterflies sesuai la ngan i punya url blog ni pu3ofmine. template pun tajuk butterflies n flowers!background pun pink! bukan pink sinonim dengan perempuan ke?
2. flowers - sama la mcm rama2 cuma bunga ada extra, baunya yang harum wangi...budak2 pun suka kan ngan bunga2 ni?my3princess pun...habis bunga nenek kat rumah dipetik untuk buat air mandi. mandi bunga!hahahaha..
3. rama-rama dan bunga adalah kejadian Allah s.w.t - sama macam kita. Kitaran hidup kita pun lebih kurang sama (kene selak buku sains ni!). Cuma, kita diberi kelebihan akal dan fikiran.
4. kedua2nya saling bergantungan untuk meneruskan kehidupan. saling memerlukan antara satu sama lain untuk meneruskan kehidupan sesama umat. mana boleh hidup sorang sorang babe..kan?kan?kan?
5. warna2 indah kat kepak rama2 dan kelopak bunga2 juga sama mcm warna2 kehidupan kita. Sukaduka manis pahit kehidupan.hmmmm.....kita yang mudah terleka dibuai keindahan duniawi. termasuk lah i!!!
6. sampai waktu dan ketika nya warna2 indah rama-rama akan pudar...kelopak2 bunga yang berwarna-warni juga akan layu dan jatuh satu persatu.....Samalah mcm kita juga, kan???


Ini je lah gambar yg i berkenan.


No comments:

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...