Sunday, April 24, 2011

layaaaan...

Maha Melihat
Opick feat. Amanda


seiring waktu berlalu
tangis tawa di nafasku
hitam putih di hidupku
jalani takdirku

tiada satu tersembunyi
tiada satu yang terlupa
segala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

reff:

Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
PadaMu hati bertobat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang Maha Pelindung
PadaMu semua bertekun

yang dicinta ’kan pergi
yang didamba ’kan hilang
hidup kan terus berjalan
meski penuh dengan tangisan

andai bisa ku mengulang
waktu hilang dan terbuang
andai bisa ku kembali
hapus semua pedih

andai mungkin aku bisa
kembali ulang segalanya
tapi hidup takkan bisa
meski dengan air mata

repeat reff [2x]

p/s: lagu ini pernah berkumandang dari belog Butterflies & Flowers beberapa bulan yang lalu. kini kembali berlegar legar di udara. Hayati lah senikatanya. huuh! very der.... :P

from Puncak with love... :D

6 comments:

nukilanaffiza... said...

ada byk mana ni...tersentuh hati bila mendengar lagu nih...

Prince Halilintar said...

prince dtg sini utk menikmati lagu ni..sungguh mempesona lirik dan lagunya..nice =)

a.samad jaafar said...

dulu blog saya juga dilatari lagu2 Opik ni.. saya buang takut org jemu mendengar setelah berbulan di situ..

err..nak masukkan lagu SM Salim ok tak ??? hihihi..

shida mj said...

huh best betul lirik nya very de menangkap..

apple hijau said...

@ Fenn ~ betul tu...tersentuh kalbu,syahdu,pilu,sedu,silu semua ada...:)

@ Prince ~ diri terbawa ke awang awangan ke Prince?? he he

@ Yop Mad ~ nak letak lagu SM Salim??? hehehehehehehehe...boleh jer..

@ Shida MJ ~ very der...terlintuk dan boleh bikin ngantuk jugak lama2..ha ha

a loqman said...

maaf ku tak pandai menyanyi...apa lagi menari..huhu

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...