Sunday, June 13, 2010

Kawin-kawin @ cuti-cuti sekolah

apple hijau : asal cuti sekolah jer berebut rebut buat kenduri kawin. Cuti biasa tak boleh buat kenduri kawin ker?
big applekita yang terkejar kejar nak pegi. Banyak sangat sampai tak terpergi. Bukan tak nak pergi.
statement : bayangkan 5 buah rumah kene pergi dalam masa 1/2 hari!!weng weng weng....(tp sempat pegi 3 rumah shj)

Fenomena biasa bila musim cuti sekolah datang. Cik apple hijau dulu kawin juga walaupun bukan musim cuti sekolah. Majlis berjalan lancar juga. Tetamu ramai juga. Saudara mara pun berkumpul juga. Dapat orang jauh lagi!! hikhikhik...

Cik apple hijau sempat snap gambar yang ni jer...kat rumah lain dah tak larat sebab dah sakit kepala yang teramat sangat disebabkan cuaca panas. Tambahan cik apple hijau jadi driver kepada big apple. Big apple memang suka dera cik apple hijau, tau!


Layanzzzz aje la ye..

 Muka bosan jer my3princess ni sebab lama sangat tunggu babah bersiap. hihihi!

Pengantin perempuan iteeww anak kepada sepupu cik apple hijau. Dulu aku tengok kau budak budak lagi Eira. Comot jer ngikut kat belakang mak kau tu. Hari ni aku tengok kau dah naik pelamin?? Dah tua aku rupanya yer... (Tak sempat nak snap sebab pengantin jalan cepat sangat!)

I loike bunga manggar ini. Cuba perhatikan baik baik. Bunga manggar gula gula. 
Ecah : Atuk Sarip...ecah nak tu.  
Atuk Sarip : Oh boleh boleh... nah nah...

 Nina suka sangat dapat gula gula manggar iteeww.

Rumah ke2. Lokasi : Sungai Buloh (lama tak datang Sg Buloh ni) Rumah kawan big apple masa dia bujang dulu. Bukan kawan dia yang kawin tapi dia kawinkan anaknya. hmmmm...kawan big apple dah kawinkan anak?

Hahaha...budak budak. Apalah yang  best sangat bunga tu sampai gondol dikerjakannya. Masa ni kepala cik apple hijau dah berdenyut denyut macam nak pecah! Rumah seterusnya...blogger dah surrender. 

To be continued...
(sebab nextweek ada lagi jemputan kawin kawin @ cuti cuti sekolah @ kampung big apple plak...)

p/s: Ms Pearls, cepatnya Ms Pearls update blog. Tak terkejar...

~Adios!~

1 comment:

Ms Pearl said...

heheheh dah biasa kerja di bawah desakan dan pendesak akakakakakak
so semuanya jadi cepat termasuk la kehidupan peribadi contoh nya menghupdate blog wakakakakakakkakakakakakakaka

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...