Sunday, June 20, 2010

Kerja Kerja Kerja!! kerjaSAMA..

8.10 pagi (aku masuk kerja WP3 daaa...)
YM Raja : K. Nab, sy nak mintak tolong buatkan template senarai tugas diorang2 ni. Softcopy saya dah email. Cuma En. N**** punya jer yang cuma ada hardcopy.
cik apple hijau : Okey. No prob.
YM Raja : TQ K.Nab.
cik apple hijau : senyum & tumbs up!

Beberapa jam kemudian...

10.30 pagi
Puan D : Nab, bz tak?
seperti biasa walaupun bz macam mana pun cik apple hijau tak pernah jawab :  BZ! oh no no no. thats not me.
cik apple hijau : biasa2 jer. ada 1 benda jer nak buat template senarai tugas staf unit maklumat.
Puan D : banyak tu...
cik apple hijau : tak lah. 8 orang jer ni. boleh...
Puan D : sy dah hantar emel....bla bla bla bla....(malas nak taip byk2 hehehe)
cik apple hijau : ok. boleh boleh...

beberapa minit kemudian....

10.40 pagi
K.Mai was here! dengan rela hati nya k.Mai menarik balik kerja itu dan dengan senang hatinya k.Mai yang buat. Thanx K.Mai. I love U!! hihihihi....

Moral of the story: Suka ke tak suka ke... kerja tetap kerja. Kena dan mesti buat. Kerjasama sesama staf amat perlu bagi menjayakan amanah yang dipertanggungjawabkan oleh ketua. Sedangkan haiwan pun boleh bekerjasama inikan pula kita sesama manusia. Wonder Pets. Again!

~Adios!~

No comments:

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...