Wednesday, February 2, 2011

Syiok Sendiri


Bismillah...

Dari tadi dok merenung PC depan mata ni. Khonon nak hupdate tapi idea tak de mari. Hari tu idea ada mood tak de. Hari ni mood ada idea tak de. uish..ish..ish...

Sok dah cuti. Jalan raya pun lengang jer tadi. Syiok ajer. Kalau lah hari hari jalan lengang, kan best. Kau hengat kau sorang jer ker yang ade kete cik tipah oii..

Once upon a time... zaman i muda muda gitu.. ha ha sekarang pun muda juga. Makin muda. hu hu! Kalau tak de mood atau kepala tengah 'tak berapa nak betul' CAH suka pandu kereta laju laju. heheh! tapi sebenar nyer idok ler laju bebenor. Ate, teman yang syiok sendiri jer. ngeh ngeh ngeh... Paling laju pun satu dua satu tiga satu empat. Tidak pernah lebih dari itu dek noon cayalah cakap mak nih. Feel tu memang lain bila dapat layan corner, tukar tukar gear. Memang release tension. Bunyi macam bagus jer. Ceh! 

Tapi itu dulu lah...cerita lama.. Sekarang? Mak dah pencen la nyiah oii.. tak sesuwey... Ate, big apple yang kaki speeding tu pun dah insap. heheh! Bukan sebab faktor usia jer faktor kenderaan nyer pun...tak sesuwey. Langsung!

Jadinyer untuk menangani masalah mood dan masalah kemerengan nih....CAH layan...

Novel. Bulan ni dua jer. Tak cukup bajet. heh!

Membeli dan membelah.
Kalau ada diskaun 50% baru beli kalau tidak jangan harap! Tengok jer!! Pegang pun jangan!!!

Layan kete control pun jaaadi lah... Itu pun pinjam 3princess punyer jer.

Tetiba tak tau macam mana nak buat conclusion. blurrr... Entri paling poyos haku rasa. Sekurang kurang nyer bila dapat meluahkan apa yang ada dalam hati, boleh meredakan rasa tidak enak, mengurangkan rasa sakit kepala, melegakan kesenakan...kira ok la tu kan menulis kat belog nih.

So, conclusionnya... jangan simpan kesakitan itu sendiri. Jangan pendam kelukaan itu sendiri. Jangan perap kesedihan itu sendiri. Jangan suka syiok sendiri!! ha ha..

"Things are easier said then done."

salam sayang,
dari haku yang seringkali kelu lidah untuk berkata-kata.

~Adios!~

7 comments:

izzatul atiqah azhar said...

wah .. bulan ni 2 novel je eh ?

bulan dpn ... ?

jeng3x ...

hehehehe

Prince Halilintar said...

satu novel tu prince pinjam dulu eh..mesti hitam putih jeles tu..ahaha

kasut jgn lupe buka tande harga taw cah..haha

Fiqas said...

cah, kelu lidah utk berkata2 ye, tak pe, jgn tgn jadi beku nk menaip sudah la... :)


p/s, sy dah baca buku tu, best sgt,..:)

izzatul atiqah azhar said...

wekkkk :P

x jeles pun ...

hahahaaaaaaa ..

hitam putih pun ade byk novel lg nk bace :P

apple hijau said...

@atul ~ awal bulan 2 jer...hujung bulan tak tahu lg..heheh!

@prince ~ sempat ke nak bc kt kpg tu??

selama ni mmg tak pernah bkk tanda harga pd kasut..huhu!

@fiqas ~ beku tangan...abis la...:)
sampai sakit kepala dok baca buku2 tu..

@atul n prince ~ tak campur... klu air batu campur(ABC) atau nasik campur tu sedap gak..heheh!

shida mj said...

wah! cantik nya kasut bonia itu..best,best...!

apple hijau said...

@ k.shida ~ agagagaggaga... heheh!nangis nenek kebayan tengok..

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...