Thursday, February 17, 2011

Mei bertemu Ogos

Assalamualaikum!

Beberapa hari lepas dapat emel dari ofismate berkenaan Tarikh Lahir/Bulan Kelahiran berdasarkan kajian selama 25tahun Dato Fadilah Kamsah. Tapi maaflah ye CAH hanya siarkan bulan kelahiran CAH and big apple jer. he he... Kenapa? Tunggu lah n3 seterusnya..

Layan...

MEI ~ 18 Mei gitu beday i..

kekerasan hati & degil ~ ye ker?
kuat semangat & bermotivasi tinggi ~ ye sgt la tu
pemikiran yg tajam ~ hu hu
mudah marah apabila tidak dikawal ~ yg ni betul la kot
pandai menarik hati org lain & menarik perhatian ~ apa kata servey?
perasaan yg amat mendalam ~ perasan adalah!
cantik dr segi mental & fizikal ~ huh? salah orang ni.. ha ha
tidak perlu dimotivasikan ~ laaagi salah orang
tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain ~ ermmmm...
mudah dipujuk ~ bagi lah hadiah mahal banyak..
bersikap sistematik (otak kiri) ~ owh... tak tau pulak
suka berangan ~ kompem! betul
kuat daya firasat memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu ~ awas ya kamu..
bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit ~ senang dapat batuk tu adalah
daya khayalan yg tinggi ~ i kan peminat novel
permikiran yg tajam ~ musykil musykil...
pandai berdebat ~ bergaduh ngan 3princess ada lah
fizikal yg baik ~ jaga kesihatan luar dan dalam..hu hu!
kelemahan sistem pernafasan ~ tarik nafas hembussss...
suka sastera,seni & muzik serta melancong ~ yg ni betul...heheheh
tidak berapa suka duduk dirumah ~ tunggu rumah sendiri baru duduk rumah kot
tidak boleh duduk diam ~ buat kerja tapi lambat siap nyer
tidak punya ramai anak ~ ye...3princess jer
rajin dan bersemangat tinggi ~ huh?
agak boros ~ ye la kot.. kekadang jer... ngeh ngeh  ngeh

OGOS ~ 29 Ogos beday big apple (iols tolong jawabkan, boley?)
suka berlawak ~ dia dh turunkan kat anak no.2,Nina. Sama la dua2 tu
mudah tertawan kepadanya ~ owh...patut la i terpikat.. ha ha
sopan santun dan caring terhadap org lain ~ ye la tu
berani dan tidak tahu takut ~ sangat
orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan ~
pandai pujuk org lain ~ u tak pernah pujuk i pun laling...
terlalu pemurah & bersikap ego ~ hurmmmm...
nilai harga diri yg sangat tinggi ~
dahagakan pujian ~ baru i tau...
semangat juang yg luar biasa ~ iyer?
cepat marah & mudah mengamuk ~ lebih2 kalau di jln raya. tak pasal pasal...
mudah marah apabila cakapnya dilawan ~ diam lebih baik
sangat cemburu ~ owh! ok ok...
daya pemerhatian yg tajam & teliti ~
cepat berfikir
fikiran yg berdikari
suka memimpin & dipimpin
sifat suka berangan ~ kita sama la laling
berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat ~
sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk ~ heheheh!
cepat apabila ditimpa penyakit ~ habuk sikit bersin!
belajar utk relax ~
sikap kelam kabut ~
romantik ,pengasih,penyayang ~ wow!
suka mencari kawan

yang takde komen tu tak tau nak tulis apa.. heh! betul la kot.

so? anda semua bagaimana? sudah tau ciri2 anda berdasarkan tarikh lahir? lain kali CAH letak tarikh kelahiran bulan lain plak eh. Tak semuanya betul tapi adalah sikit sikit yg serupa tapi tak sama...kenali lah diri sendiri sebelum sibuk nak mengenali orang lain.

sekian, peace with love... :)

6 comments:

Prince Halilintar said...

cah-kelemahan sistem pernafasan..ni sebab dah lame xwat senamrobik la ni..hehe

bigapple-berani & tidak takut...boley offer berlakon cite antu ni..kita bako..kita bako..(hantu kak limah)..haha

apple hijau said...

@ Prince ~ al la mak!!! ha ha...tak reti nak jawab dah..

suzie said...

18 mei....boleh la sama2 potong kek ngan AZHAR ek...he3... AZHAR pon lahir 18 MEI...

apple hijau said...

@ suzie ~ ye ke? i like. azhar,nanti potong kek ngan nek da ye, ibu sponsor. hehehe..

Fiqas said...

saya pun bulan 8.. sama dgn big Apple ni..

apple hijau said...

@ Fiqas ~pe lagi...tgk la ciri2 nyer... :)

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...