Friday, February 18, 2011

Happy 10th anniversary

Alhamdulillah...

Ce cuba ce cuba tengok gadjet kat tepi tu. Yang tertulis "Doakan Kami"...we have been married for 10 years!phew... Oh ho ho ho ho...it's not easy to keep this relationship, dear.

Tak berani nak bagi apa2 petua atau kata kata bagaimana mahu mengekalkan rumahtangga anda.. Belum layak lagi. ha ha sebab kami pun masih terlalu banyak yang perlu dipelajari. Masih dalam proses membangunkan sahsiah dan institusi keluarga ke arah yang lebih dinamik, islamik, fotogenik. hah? ekekekekeke..

Cuma satu jer yang nak kongsi iaitu SABAR. Dalam apa jua pun fenomena yang kita hadapi dan alami sikap dan sifat itu memang amat amat diperlukan.

Rasanya kalau tak sabar....hurmmmm...faham2 ajerlah. Kadang2 kita sabar dengan suami kita tapi macamana pulak dengan family suami? Ibu mertuaku? ipar dawai duwai? Selagi boleh sabar dan mendiamkan diri i will do it. Sebabnya....CAH kalau dah marah mau terguris hati orang dibuatnya. heheh! lidah setajam pedang. Tak baik kan cam tu. Jadi elakkan lah.

huh?haku kelihatan begitu gemux disituh..

Untuk pertama kalinya selama 10 tahun ni CAH tak pernah mintak apa2 dari big apple. Birthday ke anniversary ke raya ke atau apa2 pun memang tak pernah mintak. Mak ajar jangan mintak mintak walaupun kita ada hak dan itu adalah suami kita. Mak kata kalau nak apa2 kumpul duit dan beli sendiri. Untung tak kawin ngan CAH? ha ha...kekasih lama ku sila menangis sekarang! Betapa rugi nya anda. huhu..

Sempena ulang tahun yg ke 10 ni CAH nak mintak something dari big apple. Dapat atau tak itu lain cerita yang penting dah mintak. Tapi kan kalau tak dapat...melampau! bukan mahal pun... akan berusaha sampai dapat. ngeh ngeh ngeh..

salam sayang
dari haku isteri yang nakal.. LOL

peace with love... :D

11 comments:

Cikgu Tie said...

Sabar sememangnya perlu jika nak kekalkan perhubungan.
Semoga bahagia kekal ke akhirnya.

Prince Halilintar said...

harap2 cah dpt la ape yg diminta tu kan..jgn minta madu dah la..hahaha:p

Fiqas said...

salam Cah,
tahniah cah, dah 10tahun.. happy anniversary .. semoga cah bahagia dan happy selalu ye..

shida mj said...

happy aniversary moga kekal hingga akhir hayat..

apple hijau said...

@ Cikgu Tie ~ terima kasih cikgu Tie... :)

@ Prince ~ haish! mintak madu tu dah kes lain tuh... :P

@ Fiqass ~ tq Fiqas. Amin 10x :D

@ shida mj ~ thanx k.shida..mudah2an...

hitam . putih ♥ izzatul said...

nak mintak novel eh cah .. ha ha ha

apple hijau said...

@ atul ~ nak mintak hadiah novel dari hitam putih... he he

AngahSayang2314 said...

wahhh memang kena bersabar dalam banyak hal punnn apa pun angah wish epi anniversary

apple hijau said...

@ Angah ~ TQ angah...ye sabar sabar sabar... :)

Adnazthie said...

Assalam CAH,

Masih belum terlambatkan..Selamat Ulangtahun Perkahwinan ke 10. Semoga kekal bersama sehingga ke akhir hayat.

apple hijau said...

@ k.mila ~ terima kasih...Amin...mudah2an..

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...