Tuesday, December 28, 2010

Si Gagah Perkasa - Warded!

As Salam....

Alkisah...entri kali ini sepatutnya kisah lain tapi disebabkan kejadian yang berlaku tadi...nak cerita juga la. Dugaan di penghujung tahun 2010.

Si Tero (N) ~ si gagah perkasa ku itew masuk hospital. Mungkin kerana dia mendengar perbualan CAH & big apple sedang mengusha nak mencarikan dia 'adik'. Dia pun terkejut lalu jatuh sakit. Tambah tambah pula kami akan bersamanya ketika urusan2 family sahaja. Ada ke patut dia bertindak begitu menyakitkan dirinya sendiri.Huh? ha ha.. Sungguh tidak berperikemanusiaan kenderaan langsung! hehehhehe... Bila dia masuk hospital...CAH & big apple pun turut merasai kesakitannya jugak la wey.... Apa tidak nya tersembur air liur CAH bila dengar doktor sebut harga ubat ubatan si gagah perkasa tu tadi. Umang aiii....terus tak lalu makan nih..

pssssttt...kalau dapat bonus macam 'org minyak' tu ker..ahli2 NUBE (kesatuan pekerja2 bank) tu ker....best juga kan? Lagi best kalau dapat jadi macam penaung PERMATA tu...huhu! Tak perlu fikir kesusahan. No hal punya. Ini??RM500?? Beli Nina punya barang sekolah pun tak lepas! ngehngehngeh... 

Apa2 pun Alhamdulillah... "kebahagian,kekayaan bukannya datang daripada bapak. Rezeki datangnya dari Allah SWT" ..betul juga kata si Syawal ni eh.. Adalah tu sebab musabab Allah kata org keje Gomen tak boleh bagi bonus lebih2. Nanti habis semua HARGA barang naik MELAMBUNG2. AIR pun depa jual untung berjuta2. Lagi satu depa ni kalau banyak duit akan mudah lupa diri terus jadi sahabat syaitan -semua nak dibelinya. Membazir!

Haku dah jauh merepek nih..

p/s: baru berhangan2 nak tukar henpon baru...keto den pulak sakit...uwaaaa....

~Adios!~

13 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

ooo..patutlah "dia" xde kat rumah..haaihh.. =_="

AngahSayang2314 said...

tue la org kata tak ada rezeki kan??kan??


jom joint teka2 kat blog angah mana tahu menang

apple hijau said...

@ alin ~ sok nak naik kelisa org tu lah...:D

@ angah ~ apo kan dayo den..hurrrmmm..

izzatul atiqah azhar said...

x berperikenderaan lngsung ??

hahaha :)

Prince Halilintar said...

ala..CAH..xjadi la beli pone baru nanti..ehhee:p

apple hijau said...

@ Prince ~ pinjam henpon Prince yg canggih tu je la...:P

shida mj said...

tak apelah cah dah dapat rusa..hehehe

Fiqas said...

itu la kan Cah, bab nak tukar ke nak tambah ke jagn duk citer kat dpn "dia"..merajuk la dia..haa kan dah kena rm500...:)

Prince Halilintar said...

CAH xpe la xyah beli enset..tukar kete baru lagi..hehe:p

sariah said...

Tak kisahlah CAH...naik dua tayar lagi best...boleh hemmmmm....Prince pun nak gak tu...

apple hijau said...

@ atul ~ hehehe...tak terperi peri..:D

@ k.shida ~ sib baik dh dpt rusa dulu kalau tak memang tak merasa daging rusa tu..ha ha

@ fiqas ~ 500 dh lama abis...sob sob

@ Prince ~ tukar kete lagi?? blurp blurp blurp...berbuih..:P


@ k.sari ~ pagi peluk, tghr peluk, petang peluk..hu hu hu..teringat kat k.timah..:)

Prince Halilintar said...

kar sar: nak2...hahaha

cah: hehe..duit boley cari lagi..kahakahkah:P

apple hijau said...

@ Prince ~ amboi! bujang sorang ni...mak ngah tengok prince ni mak ngah...:P

nak tanam duit la nanti tumbuh pokok duit...

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...