Sunday, December 5, 2010

hadoi...sakit kepala lagi

musim cuti sekolah begitu sinonim dengan majlis kenduri kendara. Itu belum campur majlis pertunangan atau cukur jambut atau berkhatan.

Fuuuh hari ini sajer CAH pergi 3 buah rumah di sekitar sini sini sajer. minggu lepas pergi kenduri jiran selang 2 buah rumah dan juga kenduri di Melaka. Rumah pak usu adik bongsu arwah bapa mertua. Minggu depan jiran betul2 sebelah rumah dan 2 3 rumah lagi...di ikuti dengan minggu hadapannya lagi dan lagi dan lagi hingga cuti sekolah berakhir. adeeeeh...

CAH ni bukan nya apa..bila pergi majlis2 macam ni bila balik rumah terutamanya petang dan malam..lepas maghrib jer kompem dah tergolek sebab sakit kepala.

1st, sebab kurang minum air. CAH akan kurang minum air sebab air kat kenduri2 ni selalunya air sejuk/ais dan manis. Kan CAH dah bagitau CAH ni cerewet.. air sejuk/ais tidak elok utk kesihatan. psssst..padahal takut kembong. hahah..

2nd, sebab cuaca panas tahap gaban. Memang tak boleh kene panas terlebih sikit. Selagi tak telan ubat memang tak bangun. Walaupun sebenarnya CAH ni takut makan ubat. psssst..itupun dok telan ubat demam 3princess yg jenis cecair tu jer. heheh.

3rd, penat melayan kerenah 3princess. Bergaduh? itu sudah pasti. Berebut tempat duduk dalam kereta? itu sudah tentu. Walaupun Si Tero(N) itu sudah cukup besar! psssst..Lepas ni suruh babah beli lori 3tan tu pun ok gak. ekekek..

4rd, letih menunggu big apple balik kerja kemudian baru pergi ke rumah kenduri. Dapat suami yag kuat bekerja pun satu hal juga. Bekerja melebihi 12 jam sehari! 7 hari seminggu! Orang kata pergi nampak bulan balik pun nampak bulan! psssst..that is my Big Apple.hmmhm..

p/s: sapu badan dengan lotion mustajab khonon nak ramping macam nora danish..huhuh!

~Adios!~

8 comments:

izzatul atiqah azhar said...

ok la tu banyak kenduri , ley mkn free .. hehe ...

p/s : minum la jus mate 5 :)

Fiqas said...

pegi kenduri bwk anak2 mmg penat kan Cah..sy bwk sorang pun aduhai, kelam kelibut...tambah pulak klu cuaca panas..mmg basah la baju..rimas...

shida mj said...

leh gantung kuali ni..hehe

apple hijau said...

@Atul ~ nak tunggu makan free rumah atul plak... hehe

@Fiqas ~ tu belum campur tumpahkan air,lap makanan pada baju..comot seeh...hihi

@K.shida ~ betul2 tak berasap dapur ni..haha

sariah said...

Samalah kita Cah...tiap2 minggu gantung kuali..tapi kalau Cah tak nak bawa 3 princesss tu biarlah akak bawak sbb princes akak mesti bergaduh dulu barulah mau dibawak...hu33...

Prince Halilintar said...

xpenat nak masak cah..minggu ni prince g kenduri kat kedah..hehe

p/s: hebatnya big apple cah..i loike..haha

apple hijau said...

@ k.sari ~ dia kasi can kat mak + abah berdua2an...ok la tu..haha

@ Prince ~ jauh tuu...
p/s: u loike? aiyak...

AngahSayang2314 said...

kak nak ramping ke?? angah ada benda kalau akak nak ramping hehehee

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...