Monday, December 27, 2010

Jalan2 makan hangin siri2@Disember2010

As Salam....

Mahu tak mahu. Boleh tak boleh. Suka tak suka. Kene juga tepek gambar jalan jalan makan hangin siri 2 @ disember2010 ni. Kami bertolak dari rumah menuju ke Lumut pada hari Rabu(pagi). Tiba di hotel check-in lebih kurang jam 3petang. Layan je la ye...

Baby sayang babah...membodek babah.. tu la keje dia...

Kuda ku lari gagah berani...tak de sape nak layan dia.. kakak2 layan tido lagi bagus.

Acara tarik tali di perigi buta... Tu dah bosan tahap gaban la tu...

Jump! jump! jump!

Tempat berkubang.

Nina menunjukkan aksi akrobatiknya yg tidak menjadi. ha ha..

Hari ke 2 @ Teluk Batik, Perak.
Macam2 ragam dan gaya 3princess ni dan big apple jugak.

Main pasir ni acara warm up jer...
mula2 kata tak nak mandi pantai...
khonon! dah mandi tak nak balik...

Duyung yg dah jadi manusia..terpaksa guna pelampong untuk swimming.

Swimming pool - pantai - ais krim - coklat. Pantang!..jumpa. he he he...

Dah pukul 2 petang. Lapar lapar lapar lapar...

Untuk julung julung kalinya..mempersembahkan...biskut chipsmore!hehehe...

Sepetang @ Lumut Waterfront..
Nina berangan jadi princess di dasar laut boleh menunggang ikan.

Babah pulak berangan kapal kat belakang tu dia yang punya.

ABC special ini dimakan bersama char kuew tiaw.
Pic char kuew tiaw tak sempat nak snap laju jer masuk mulut.

Semalam @ Lumut ~ survey harga
Angin malam di Lumut. Disimbah sinaran lampu2 neon.

Hari ke 3 @ Lumut ~ shopping buah tangan
Babah...mana satu nak beli ni??

Cepatlah...kata nak beli baju..

Agak2 duit ummi ngan babah ni ada lagi tak?
Beg sekolah dan kasut sekolah Barbie belum beli lagi ni.

On d'way to Pahang Darul Makmur @ Genting Highlands
Nina: Babah, lama lagi ker nak sampai rumah nenek ni?
Baby: dah tak larat nak tengok Upin Ipin dah ni Ba..

Kita minum dulu!

Berakhir edisi jalan2 makan hangin 3hari 2malam di Lumut dan Teluk Batik siri cuti2 malaysia2010. Meneruskan perjalanan ke Felda Chemomoi, Pahang merentasi Genting Highlands...Adeeeeeh sakit pinggang den.

p/s: begitu cepatnya masa berlalu meninggalkan kita. Kita yang selalu lupa dan leka pada dunia. Alhamdulillah masih boleh bercuti bersama keluarga.

~Adios!~

11 comments:

izzatul atiqah azhar said...

wa .. bestnye edisi percutian apple hijau .. akhirnya ade gmbar berdua , hehehehe

shida mj said...

lumut & telok batik dah lama tak pergi, teringat zaman sekolah2 dulu..pantainya memang cantik..
klu tahu pergi lumut leh akak kirim ikan bilis aritu..ekekek

Fiqas said...

Cah, bila pergi teluk batik ni? saya pun ada pergi 18/12 ari tu....

apple hijau said...

@ atul ~ nanti kalau atul dh jd org perak boleh aje 'dak besar' bwk gi situ.

ambik gambar tu sebab teringat kat atul la..:P

@ kita gi satu ofis pun ok gak kan? hi hi

@ fiqas ~ gi sana 22-24dis. mana pic fiqas kt teluk batik tu?nak gak tengok..:D

apple hijau said...

@ k.shida ~ kita gi satu ofis ok gak kan? hi hi...

Prince Halilintar said...

bergembira sakan CAH dan family..keceriaan terpancar pada riak wajah CAH..hehe

p/s:jom2 kite wat trip ke sana pulak. =)

AngahSayang2314 said...

wah sempat lagi yer gi jalan2 bawa anak2 apa pun seronok kalau kita gi jalan2 ngan anak2 & keluarga kan???

izzatul atiqah azhar said...

jadi orang perak ? owh .. fikir jap :)

apple hijau said...

@ Prince ~ jom jom jom...hehehe boleh singgah rumah Prince

@ Angah ~ jln dekat2 jer...pusing m'sia jer..

@ atul ~ org perak tu tak kisah duk kt nilai. jgn fikir fikir lagi..terima ajer..:D

izzatul atiqah azhar said...

nilai x de benda selain nilai 3 .. hehe

apple hijau said...

kat nilai ada atul...hahaha :P

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...