Tuesday, December 7, 2010

Penghijrahan

Salam Tahun Baru Hijrah...

Dalam kesibukan sempat gak hupdate belog...

Agak sibuklah jugak. Biasalah hujung2 tahun ni banyak benda dan perkara nak kene settle. Sebelum Cuti-Cuti Malaysia. Sebelum tahun 2010 menutup tirai nya. Sebelum tukar ke pejabat baru..heheheh! Ate udah namanya tahun baru hijrah teman pun nak juga berhijrah. Mudah mudahan dipermudahkan Allah. Amin...

Kepala dah start berdenyut kembali. Walaupun begitu tengah hari ini nak pergi berfoya foya untuk meringankan kepala otak ni. Bertambah berdenyut lah nanti.

Azam Tahun Baru...

1. Nak pindah ofis! lari ke Puncak Alam. huhuhu...
Kalau tak dapat pindah...
2. Sambung belajar..heheh! malas dah kerja nak penat belajar pulak..
3. Bemuhasabah diri selalu...


Aku yang telah merasa keliru
Aku yang tak tahu mana nak tuju
Sampai bila harus aku menjadi bisu
Kamu yang mahu mencintai aku

Kamu yang mahu mencintai dia
Haruskah cinta ini jadi begitu
Tak perlu kau merayu
Pergilah bersamanya
Biarkan ku sendiri
Tak perlu kau menyakiti
Kini ku bebas tanpa bayangmu lagi
Bebas ‘tuk berlari
Mengejar impian aku
Yang terkunci
Walaupun tanpamu di sisi
Aku kan berlari
Teruskan berlari

Dan kini semua telah terbukti
Tanpamu ku masih ada di sini
Mengejar impian yang hampir pasti
Kamu yang mahu mencintai aku
Kamu yang mahu mencintai dia
Haruskah cinta ini jadi begitu

Tak perlu kau merayu
Pergilah bersamanya
Biarkan ku sendiri
Tak mahu kau menyakiti

Gelap sudah menjadi terang
Pandangan semakin jauh
Jauh meninggalkan kamu
Terus ku terus berlari
Kan ku capai bintang itu
-berlari Tomok-

p/s: dalam diam ada sayang. dalam benci ada rindu. dalam mimpi ku ingin lari... walaupun aku dah penat!
sayang itu tidak pernah hilang. benci itu tidak pernah ada. rindu itu tidak pernah padam. mimpi itu tidak pernah wujud. lari itu hanya membuatkan aku tercungap cungap...haha apa aku mengarut nih..

~Adios!~

11 comments:

izzatul atiqah azhar said...

ayat yang last itu sangat jiwang .. ha ha ha :)

Prince Halilintar said...

Sampai ati CAH nak tinggalkan prince..hehe..nanti sunyi lah ofis ni hilang ahli geng kecoh..

xpelah, kite kecoh di blog la jawabnya..haha

apple hijau said...

@ Atul ~ suka eh? spontan jer tu...hi hi hi

@ Prince ~ ala Prince jgn lah ckp camtu...hati ku pilu siapa yg tahu..hu hu hu...

AngahSayang2314 said...

wah azam yg bernas la apple... hehehe

Fiqas said...

Cah, dalam diam ada sayang. dalam benci ada rindu. dalam mimpi kau ingin berlari...cah, cepat lari cah, fiqas tunggu dia sana...ngeh ngeh ngeh...

apple hijau said...

@ Angah ~ doakan sama ye...moga termakbul azam tahun ini. Amin

@ Fiqas ~ belum lari dah semput sebab dub dab dub dab...hahahha...

shida mj said...

cah lagu Berlari-Tomok tu pun bestkan.. komen lari dari tajuk..kes tak tau nak komen apa nih..wakakakaka

Prince Halilintar said...

CAH..semoga berjaya hari isnin ni..prince sentiasa support wpon berat hati..hehe

apple hijau said...

@ k.shida ~ best3x. tapi tak dpt download lg..komen apa2 pun okey jer..

@ Prince ~ tq sooooo much. tp kan kene jumpa esok jgk la. isnin bos tak de lama 4hari.

AngahSayang2314 said...

apple apa lagi updae new n3 cepat

apple hijau said...

@angah ~ on my way...weeeee...tetiba tak boleh post..PC hang plak..uwaaaaa...kene type balik..

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...