Thursday, December 9, 2010

10.12.2010 ~ Happy Birthday Sayang

Uish...sambut birthday lagi ker? Ate udah anak daranya 3 kan?

Happy birthday untuk Qiqin. Anak sulung ummi yang gendut tu. 10.12.2001 - 9 tahun. Kalau ikut bulan Islam 3princess semua cukup umur bulan Ramadhan dan Syawal hari tu. Ni kira bulan orang puteh nyer la pulak. Masa Qiqin cukup umur 2 tahun dapat adik, si Nina yang kuat menangis tu. Lahir dalam bulan Disember. Kalau tak silap hari mereka lahir pun sama kot hari Isnin. Tu yang macam kucing ngan tikus tu...

Semoga k.Qin belajar dengan lebih tekun lagi. Jadi kakak yang dapat memberikan tauladan yang baik dan berguna kepada adik2. Rajin solat dan rajin mengaji. Doakan ummi dan babah juga adik2. Berjaya di dunia dan akhirat. Amin...

Seiring dan sejalan... baby, babah and k.Qin.

Dari pandangan mata seorang ummi k.Qin memang kakak yang baik dan selalu mengalah dengan adik2. Walaupun kadang2 ber'hangin' macam ummi dia jugak..

Happy birthday juga untuk cik Nurul. Didoakan cepat2 la naik pelamin.. heh!

p/s: Wahai nenek kebayan yang arif lagi bijak berfirasat...kiranya anak hamba yang ini pun "boleh jadi ketua satu hari nanti..dan ckp dia org boleh pakai..." sebab... 10 => 1 + 0 = 1 juga jumlahnya.(belajar math plak) hik hik hik...tak begitu nenek kebayan?.. Hamba berharap benarlah firasat nenek kebayan itu dan menjadi kenyataan.

~Adios!~

10 comments:

Ms Pearl said...

happy b.day too!!! from auntie hani!

takde la gendut pun :D nampak slim je tu ha.... :D

apple hijau said...

tq tq...bukan auntie tapi kakak la kan muda lagi..

gendut tu sebenarnya...haha

Prince Halilintar said...

epi befday tuk k.Qin..

p/s:husband nenek kebayan iaitu tok kebayan bgtaw "itu anak banyak genius..suke adventure dan sangat berani"..oleh itu, majulah sukan untuk negara!

izzatul atiqah azhar said...

happy besday Qiqin ♥

belajar rajin-rajin okeh ♥

apple hijau said...

@ Prince ~ tq abg Prince...
Oh ho...tok kebayan erk?? hahaha

@ Atul ~ terima kasih kakak atul...nanti na belajar bhs cina ngan k.atul boley? hihihi

izzatul atiqah azhar said...

meh c ni dtg umah meh ... ley3x ... terbuka untuk sesiape yg berumur 13 tahun ke bawah ... he he he ..

apple hijau said...

kakak atul...13 thn ke bwh jer? ummi nyer nak belajar gak...belajar ngan abg yimz jer la cam ni...heh!

izzatul atiqah azhar said...

ummi nak belajar jugak ke ? terpakse bukak kelas orang dewase neh .. ha ha ha ..

abang yimz taw 3 perkataan jer .. lalalala

sariah said...

Maaflah ye nenek kebayan lmt sikit naik kapal laut tu yg baru sampai nie..apa2pun mmg anak ini jugak seorang anak yg boleh dibanggakan bila dewasa nanti...Tuk kebayan pun hebat jugak...susah pulak nenek kebayan nak cari mkn mcm nie..

apple hijau said...

@ nenek kebayan ~ aiyaaaaak..

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...