Wednesday, May 19, 2010

Jalan Jalan Carik Makan..


Sejuk...sejuk... Semua mengeluh kesejukan kat ofis ni. Apa tak nya semua dah macam ikan kembung. Biasalah bila dah sejuk cepatlah rasa laparnya,kan? Jam pulak dah hampir menunjuk ke angka 1. Semua dah angkat angkat kening dan mengangguk angguk kan kepala tanda setuju. Itu tandanya dah masuk waktu makan. Layanzzz Jom!...
  
 Haa! Dah sampai...Best best..hehe

Nak tunjuk baris pertama tengah atas sekali kat menu air tu. Nampak tak? Ada ke nama jus tu Jus Poligami!! Macam mana boleh dapat nama cam tu? Sukahati korang la...

Air mineral 4, percuma handphone, kunci kereta(kunci sahaja kereta tak) dan beg duit(beg sahaja duit tak). Nampak tak ada tangan tunjuk tu? Haa..betul la tu. Air mineral itu adalah percuma ya tuan2 dan puan2. Harap maklum. Heeee...

Ahli korum tetap. Anak anak bedah. Ups!...

Thank you kak Mai sebab bawak saya... gedix..gedix...

Set Ayam Penyet. Peerrrgh...marvelous! Serius.

Teh O Panas. Sedaaap.... Ikhlas ni.

Macam sedap jer air Sirap Limau si Sue ni.... Tengoklah dia minum pun dengan penuh bergaya.

Dah kenyang...pe lagi balik lah. Sapa sapa baca blog ni dan ternampak kereta bernombor plat seperti di atas sila bunyikan hon anda! Hahaha...TQ Kenari Merah!(dan tuannya).

Hari masih muda. Korang agak kitorang terus balik ke? ngeh ngeh ngeh...duduk dah tegak dah tapi ada yang mengidam nak makan ice cream McD la pisang goreng la. Hahahaha...fuhhh...

Pisang Goreng dan Cekodok Pisang Terhebat! Made in Seksyen 8, Shah Alam.
Gambar di ambil bila dah sampai ofis. Kejap lagi adalah orang buat air kopi kat ofis ni...ekekekeke.
Keropok ikan pure made in Ganu (sponsored by Datin) pun ada tapi dah tak larat nak ambik gambar dah...
K.June...sy dah surrender ambik gambar.

Ni resit makan untuk 4 orang. Kira okey la tu kan? hujung hujung bulan sementara nak dapat gaji ni.

Moral of d story: Waktu makan kita makan. Waktu kerja kita kerja. Waktu bergurau kita bergurau. Waktu tidur kita tidur. Semua nya kene ikut prosedure yer... Huh? apa aku tulis ni? Korang faham ke? aku tak faham...kwang kwang kwang.

p/s: Blog aku ni dah jadi macam blog Ms Pearl n Ms Jade plak..hehehe.. Well...dia kan sifu saya!

4 comments:

Ms Pearl said...

kak? lain kali ajak saya tau
merajuk ni heheheheheh

apple hijau said...

okey okey...tapi setahu saya Hani tak pandai nak merajuk... hehehehe..

apple hijau said...
This comment has been removed by the author.
Ms Pearl said...

hahahahhahah adoi kelemahan ke kelebihan tu kak? sukar untuk aku merajuk...hmmmmmmmmmmmm should i learn to merajuk? tapi saya pandai mengajuk kakakakakak

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...