Wednesday, March 2, 2011

Naik lagi!

Salam 'alaik....

Dua tiga hari lepas, iols sibuk la menanya pada Qiqin dan Nina mana kad bayaran bas/van sekolah. Selalunya iols belum gaji budak2 ni dah hulur kad tu. Semalam Nina hulur lah kad bayaran bas/van sekolah dia tuh...

Ooo mak kau!! patut lah lambat tokey bas/van tu bagi kad bayaran... naik lagi ghupanya....ate kalo minyak/petrol udoh naik...maka naik lah tambang nye..iye dak? Bila iols tunjuk kad bayaran tu pada big apple...tau dah...bertukar!! (raut wajah nya aje sudah menunjukkan kehanginan dia..ha ha!)

hmmmm...naik ler... naik kan lah semua harga barang yang ada tuh. Terima kasih ler bebanyak sebab suka naik kan harga barang, naik tambang... naik tocang la uols eh... ha ha... iols kuli batak jer uols. berapa sen sgt la gaji iols ni (walaupun slip gaji iols ni di kira bersih dari hutang piutang terlampau!) lain lah uols...barang naik 10kali ganda pun tak de perasaan.. hu huuu!

udah udah la ye...tulis panjang2 nanti ada plak yang naik hangin. ha ha...isu naik naik ni ramai yang sensitip. boleh berasap telinga iols nanti. ngeh ngeh ngeh...

pssssssttt...jarum penimbang berat pun dah tunjuk sesuatu yang tidak syiok untuk dilihat . :P

Dear Naz, very like this one . ha ha ha hampeh!

peace with love... :D

13 comments:

nukilanaffiza... said...

Semakin hari semakin naik barang2 harian dan segala perbelanjaan...

yang turun apa jer?
hujan?turun tangga?turun takhta?

minyak bakal naik lagi terutama selepas ada pilihanraya umum nanti..

nantikan sahaja kenaikannya...
apa yg kita leh buat...kita hanya rakyat kecil yg tak mampu buat apa2..

Prince Halilintar said...

sape tak hangin klu asyik naik jer..pastu klu harga minyak jatuh xde la pulak nak turunkan harga balik kan..kene cari alternatif lain..

AngahSayang2314 said...

bukan setakat petrol malah barang2 lain pun naik gak.. nie yg merungsingkan angah..sebab angah sekarang nie gaji dah 4thn tak naik2 apa kes nie.. aduhhh

shida mj said...

van/bas sekolah anak akak dah lama naik..rasa nak buat part time bawak van sek. jek. van cik shida..mesti ramai nak naik layanan mesra punya..huhu

Amy Syaquena said...

amy datang sini ingin menjemput join serta contest sinar raudah.jemput ye!

fyna said...

huhuhu...mesti tak besh kn...
sume rege naek..




jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

apple hijau said...

@ Fenn ~ rakyat kecil yg besar...ha ha ha

@ Prince ~ nanti kita bincangkan alternatifnya plak eh...

@ Angah ~ 4 tahun tak naik? mesti bos angah kata.."ini tawun tatak untung maa..." betul tak? :(

@ shida mj ~ hujung tahun lepas br je naik. ni naik lagi..uwaaa...
smj gi meru tak? nak booking awal2...heheheh!

@ Amy ~ owh ok. tq. nama contest mcm nama artis lah.. hihi:)

@ fyna ~ memang tak besh la fyna..tq fyna. i follow...

mamawana said...

Assalam,

Zaman dah berubah. Dunia makin maju dan transformasi kehidupan yg lebih tinggi. Mesti semua naik. Dulu belanja singgit. Now anak2 belanja 5 inggit dah. Tu belum tentu cukup... Gaji..alahai ciputnya. kekadang tolak segala hutang bagai utk diri adalah seratus dua.. sob3

apple hijau said...

@ mamawana ~ ye lah. suka ke tak suka kene lah juga harungi. cabaran kehidupan... nak salahkan orang pun tak boleh. pandai2lah nak bagi keselesaan keluarga. tq mamawana lawat sini. :)

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

eh?? uma da tukar yaa??? ehhe.. memg smua da naik pn sis;
even hrga mknn pn..bkn takat petrol...semuaa laa.. tmsuk berat sy ne..lalalal

AngahSayang2314 said...

akak betul tue??? tension jer tue yg nak cari job lain tueeeeee

apple hijau said...

@ Anna ~ cat jer baru, perabot lama. berat kita pong sedap jer jarum perimbang tuh bergerak...:p

@ Angah ~ kalau dpt ofer lain...say Can Cin Cau je la...

Fiqas said...

cah, darah pun naik...

jarum penimbang naik yang saya paling tak suka...:)

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...