Sunday, March 6, 2011

Hey, apa daah?...

Assalamualaikum....

Cepat sungguh masa berlalu. Esok dah Isnin = Kerja. hmmm...Bagaimana dengan hujung minggu uols? harapnya semua berjalan lancar dan baik2 saje.

iols nak cerita sikit kejadian petang tadi. Jam 3.00pm Qiqin & Nina sudah siap untuk grading karate theyols. Dalam borang tempatnya ialah di Dewan Andalas Klang. Maka, seperti biasa iols la yang akan menjadi pilot nya. Big apple jadi penumpang terhormat. heh heh!

Bertolak dari rumah lebih kurang jam 3.20pm dan tiba di dewan hampir jam 4.00pm. Bila sampai di dewan iols suruhlah big apple tanya pada guard sebab weols pun sebenarnya tak pernah sampai ke tempat tu. Gamble jer. Hebat tak iols? muahahaha (ketawa penuh makna)..

Selesai bertanya big apple pun kembali ke kereta. Betul. Memang itulah dewannya. Masa pun betul. Ada masa setengah jam lagi untuk acara bermula. "Cuba tengok tarikh kat surat tu". Hoh My Godness... Sabtu 5 Mac 2011. uwaaaaa!!!!! Panik sesaat. Terus called master...bla bla bla...

"Master kata kita kene gi Dewan Rakan Muda Puchong." iols pandang muka big apple.
"Carik highway KESAS." Amboi!co-pilot punya arahan macam komando pencen. 

Sebenarnya kan iols dah takut kene marah tak banyak cakap tekan jer la pedal minyak tuh. macam mana lah boleh tak tengok betul betul tarikh/hari tuh...ish ish ish...padahal surat tu sentiasa dalam beg iols...careless sungguh iols nih.

Tekan punya tekan pedal minyak tu dalam masa 30minit dah sampai ke dewan yang dimaksudkan. Acara belum mula lagi. Phew! mujurlah big apple nih mahir jalan kalau harap iols sorang memang tak sampai lah gamaknya.

Alhamdulillah...akhirnya selamat juga Qiqin & Nina mendapat tali pinggang hijau mereka. Tapi hakikatnya iols malu pada big apple sebab cuai dalam menguruskan hal yang simple tapi penting. Lebih lebih lagi ia berkaitan dengan anak2.

Walaubagaimana pun ia dapat ditebus sedikit dengan ketangkasan iols memandu...ceeeeewah puji diri sendiri (tak malu betul!) ha ha..gurau jer lah! Abaikan. :P

moral of d story : lain kali jangan dok simpan jer surat/borang dalam beg. Jenguk jenguk ler apa isi kandungan nya. kan dah malu dengan suami sendiri. jatuh air muka iols kejap. ngeh ngeh ngeh...

p/s:layan gambar n3 berikutnya ye.. :)
peace with love... :D

4 comments:

shida mj said...

akak selalu tampal kat peti sejuk segala notis aktiviti anak2, hari2 nampak..hehe

apple hijau said...

shida mj ~ tu la... simpan dalam beg khonon tak nak lupa...alih alih... kah kah kah...

Fiqas said...

Saya pernah sekali kena macam cah, lpas tu saya reminder kt h.set dah.. senang.. tunggu bunyi alarm je..:)

apple hijau said...

Fiqas ~ sy pun selalu cam tu letak reminder...tetiba yg ini sy boleh lupa semua...cis! ha ha..

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...