Wednesday, August 4, 2010

One man Show!

Salam tengah minggu uols!

Hujung minggu yang memenatkan. Apa tak nye ke sana ke sini bergerak solo. orang puteh kata lone ranger sebab big apple balik kampung ada urusan keluarga dan cik apple hijau la yang ke sana ke mari menguruskan hal ehwal anak anak.

Sabtu pagi : Hari karnival sekolah kebangsaan sg binjai bermula dari 8.00 pagi hingga 12.00 malam.

gambar gelap seh... snap waktu malam - walaupun hujan renyai renyai datang juga la sebab kupon ada lagi. rugi kalau tak abis.

k.Qin ngan baby (sori, little princess i ni memang seksi skit) sedap jer makan ice cream. Nina not feeling well. sedih jer muka Nina. Kesian Nina.

Lihatlah betapa ramai nyer pengunjung karnival. Artis pun ada. Dafi, Aida Rahim, Jamali Shadat (sesi malam)dan sapa ntah lagi (sori aku tak ambik tau artis2 ni). Macam2 ada lah!

Baby ummi yang dah besar ni lapar rupanya... Beli makanan dan barang barang dengan kupon saje.

Ramai benar dok mengerumun artis gambar plak blurrr... haha...camera murahan nyiah!

Sabtu tengahari : Majlis walimah anak k.aziah.(baju dalam gambar gambar dibawah sama yer sebab hari yang sama)
Di antara rakan rakan yang juga bergerak secara solo pada tengahari/petang itu!

Ha! inilah gelagat si kecik kalau dah terlalu lama duduk dalam satu tempat. Tak kose nak menegah dah.

Pergi kenduri kahwin kene bawak belon sendiri. Pihak penganjur tidak menyediakan belon ye anak anak... Daripada dia merengek membingitkan telinga baik ummi standby awal awal. hehe..
  
Dah kenyang balik la... Anak anak plak request nak bergambar kat batu batu ni. Layan kan ajer la...

Sabtu petang : Gi carik 'ubat' untuk Nina yang dah seminggu demam tak elok elok. (nanti cerita lain n3)

p/s: Malam itu pergi semula ke tapak karnival menghabiskan saki baki kupon dan membuat persediaan untuk aktiviti hari Ahad pulak. Penat seh...

~Adios!~

5 comments:

Prince Halilintar said...

tegoda i tengok ur little princess...hehe

shida mj said...

hai prince nak jadi nuar nombor 2 pulak ker..hehe

shida mj said...

cik apple..lone ranger...hehe almost all the time i alwez lone ranger..bisa dong ah..nggak apa-apaan, haha

apple hijau said...

Prince, hehehe..1st come 1st serve.boley?

apple hijau said...

tu la...sy sentiasa ingat k.shida yg lone ranger urus anak2, alah bisa tegal biasa. tapi sy hangin jgk ngan big apple tu kalau dia tak dpt join sbb kerje i dont mind tapi dia boleh balik kampung time anak2 ada urusan sekolah dan tak sihat plak tu. hmmm....

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...