Tuesday, August 17, 2010

ku diserang rasa dot dot dot

Salam bermalas malasan di bulan yang mulia ini...

Cik apple hijau pun dah diserang penyakit Malas ni. Malas nak gi opis. Malas nak buat kerje. Malas nak berlawa lawaan (eh ada ker perkataan ni?) Malas nak kemas rumah. Malas nak masak (masak sahur apatah lagi). Malas nak gi komplex2 beli dan blah. Malas nak bukak FB. Malas nak itu. Malas nak ini. Malas serba serbi.

Hai anak Adam...apalah engkau ni! Ingat la pada 5 perkara sebelum datang 5 perkara.

1. Sihat sebelum sakit

2. Muda sebelum tua

3. Kaya sebelum miskin

4. Lapang sebelum sempit

5. Hidup sebelum mati.

Jadi, moral of the story: buat lah benda berfaedah sementara ada masa free. Sok dah suntuk...tak dapek den nolong do menyosal tak sudah.
 
~Adios!~

3 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

alin pon malas gak..hekhek.. ;p

Prince Halilintar said...

kadang2 memang malas nk wat keje ni..common apple hijau mari same2 kite lawan nafsu ...

apple hijau said...

macam tu meh kita buat grup pemalas...ha ha ha...ups!

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...