Monday, August 9, 2010

Kenduri lagi

Salam hujung Sya'aban...

Ramadhan al-Mubarak semakin menghampiri kita. Seperti biasa bila Ramadhan hampir tiba banyaklah majlis kenduri. Senang cakap kenduri menyambut bulan puasa ataupun kenduri kesyukuran. Di rumah atau di surau atau di masjid atau di ofis. Bercerita pasal kenduri hari Sabtu yang lalu my lovely cousin juga telah mengadakan majlis kenduri aqiqah plus kenduri kesyukuran untuk puteri sulungnya.

Moh le kita layan gambar yang ada....

Mummy, Alaisyah dah penat lah mummy. Bila show nak mula ni?

Hah!show marhaban dah start.

Tu Alaisyah dah buat pusingan. Jaga jaga... 

Pusing dan pusing. Mari kita lihat siapa yang kena...

Abislah...rambut anak mummy ni baru nak tumbuh dah kene gunting... 

Alaisyah: Auntie Erly tak baik tau. Patutnya auntie potong rambut abang Muzaffar tu...bukan rambut Alaisyah..

Anak sapa lah ni mintak kokong ajer... errrr....ni kakak ke abang ni?ekekekeke...

Iman dan Muzaffar. Mama Muzaffar dan Ummi Iman sepupu. Jadinya mereka ni dua pupu lah kan? Haku pun tak tahulah. Budak berdua ni orang sibuk berdoa dia sibuk main plak. 

Iman : Ummi, tengok ni! Tinggi kan ummi.
Muzaffar : Ala...muzaffar buat keretapi banyak tayar.

Pandang sini. Ummi nak ambik gambar korang ni. Bukan senang nak jumpakan budak berdua ni.

Inilah gambar yang sempat di snap. Gambar tuan rumah (daddy si Alaisyah) pun tak tersnap. Hal maklumlah tuan rumah berlari lah dia ke sana dan ke sini melayan tetamu. Didoakan kepada daddy, mummy and Alaisyah dimurahkan rezeki tahun depan boleh buat kenduri lagi untuk adik Alaisyah pulak. hahahha...


~Adios!~

4 comments:

Prince Halilintar said...

teringin nak marhaban..hehe

shida mj said...

sekali sekala dengar orang marhaban bestkan cik apple hijau..

prince : cepat2 makan nasi minyak panggil org marhaban

sariah said...

Dulu seketika duluuuuu....ada org nak ajar marbahan...tapi cuma tinggal kenangan...hu3
...sarioh....sarioh.....puasalah....

apple hijau said...

hahahaha...tak payah lah kak oiii...panjang cerita nya nanti. baik kita ngaji lagi bagus dapat pahala.

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...