Tuesday, November 30, 2010

Happy Birthday Dear...

...dah bulan Disember...

1 Disember 2010 ~ hari ulang tahun kelahiran anak iols yang ke-2. Nurul Sakinah. Alhamdulillah...dah besar panjang dah anak ummi ni. Sekolah dah habis baru cukup umur 7 tahun. Satu jer yang tak berubah Nina ni...kuat nangis! ker...? sesiapa yang lahir 1 Disember ni memang kuat nangis? ahaks!

Cuti sekolah hujung tahun ni iols hantar dua beradik ni ke Bengkel Bacaan Al-Quran dari jam 8pagi hingga 5.00petang. Macam orang kerja plak. Punya lah susah nak memujuk dua beradik ni. Macam2 dia mintak (rasuah la tu)hehehehe... daripada duduk rumah dok tengok tv dan main basikal dan menyusahkan nenek nak masak tengahari baik iols hantar diorang ni gi sekolah.

Jadi, sempena hari jadi yang ke-7 ni... ada ke dia mintak permainan kereta remote controll yang harganyer.... peeeerrrrgghh...baik iols beli baju sekolah diorang tu. Kene kira balik bajet ni. heh! Uols jangan terkejut anak2 iols ni memang semua 'ladies' tapi dia punya lasak kalah anak lelaki! sepupu2 lelaki 3princess ni pun tak se'ganas' mereka. hmmm...anak bapak...

Seorang anak yang sangat rajin menolong di dapur macam babah dia. Muka pun fotocopy muka babah. Happy Birthday Dear...i love u!! Moga akan berjaya di dunia dan akhirat. Amiiin... Terima kasih pada abg Apad sebab belikan hadiah untuk Nina. Tak pasal2 K.Qin 'n' baby pun dpt jgk. Nanti ummi belanja abg Apad yer...

p/s: Happy Birthday juga untuk sesiapa yang menyambut hari ulang tahun kelahiran pada tarikh yang sama... jangan nakal2...

~Adios!~

13 comments:

izzatul atiqah azhar said...

happy birthday nina :)

comey cam ummi .. hehe

Fiqas said...

happy birthday untk nina comey...
hoooo...minta kete controll ye??...tak pe, nnt bonus ummi beli..:)

apple hijau said...

@ atul ~ terima kasih mak ngah...mak ngah pun comey..ups! hehehe...

@ Fiqas ~ tq auntie Fiqas..
ummi: hadoi!
silap2 ummi ngan babah yg main kete tu nanti...hihi

shida mj said...

uish..tu la bebudak skang, demand..sib baik tak mintak belikan h/phone canggih yg siap ada wifi, 3G, dll..tepon kita pun x canggih cam gitu..hehe

apple hijau said...

Itulah k.shida oii..emaknya nak beli tepon ada wifi tu pun mau berpuluh kali memikirnya..

p/s: abg wan..kasi murah lg la itu tepon..

sariah said...

Wah..wah..dah besar anak apple hijau ye... kalau mengikut firasat nenek kebayan org yg lahir 1.12 nie boleh jadi ketua satu hari nanti..dan ckp dia org boleh pakai... nanti bila dia besar dan kalau umur kita panjang tenguklah ye...apa benar ckp nenek kebayan nie...hahah...

apple hijau said...

aik?!mak bidan sudah bertukar jadi nenek kebayan? uwahahahha...mudah2an betul la firasat nenek kebayan itu.

"cakap dia orang boleh pakai" tu memang mahal..

p/s: ada pengeras nye ke nenek kebayan utk firasat2 tu? hehe..

shida mj said...

hahahahaha...nenek kebayan ada blog tak?..nak follow u la

izzatul atiqah azhar said...

mak ngah lagi ke ???

hahahahahaa ..

atul la c.a.h ..

mohsan said...

Firasat nenek kebayan tu betul. sape2 yg lahir 1.12 akan jadi ketua. Dah terbukti pon..hehehehehehe

apple hijau said...

@ k.shida ~ nenek kebayan tak ada belog pun followers dia dah ramai...heh!

@ atul ~ hehehehe..panggil mak ngah la best..doa tu tau..hihi

@ en mohsan ~ ye la tu...nanti nakal nyer pun macam awak juga..

Prince Halilintar said...

slmt hari lahir nina..hepi belated bfday..prince lmbat sket wish..hehe

patut la prince terbatuk2 bawa kete,rupenya ade org sebut2 nama prince eh..hee

apple hijau said...

TQ abg Prince...biar lambat asal selamat...hehehe...tak de kene mengena langsung.

batuk2 ke? wow!ada chemistry tu namanya..ekekekeke...

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...