Thursday, November 11, 2010

3hari 2malam part 2

Cepatnya masa berlalu dah hari jumaat...seperti yang dijanjikan...

Layan....
Perjalanan weols di taja oleh Bas Mini UiTM...hehe...weols punyer barang ajer dah conquer semua troli yang ada kat hotel ni.

 En Khairul dan Pn Zu sibuk uruskan chek-in weols para2 uruscurang ups! silap urussetia.heh
 Lorong/jalan menuju ke bilik iols. Nasib baik dapat yang dekat...kalau dapat yang jauh macam bebudak jantan tu....hmmm terpaksalah naik buggy yang disediakan oleh pihak hotel. ahaks!
 Rumah atas air uols! iols yang gayat  ni terpaksalah bermuka muka menjadi  macho..hahaha...
 Rumah atas air ini tidak senget yer uols. iols yg ambik gambar senget benget.
Jom kita masuk rumah plak.

Masuk masuk rumah ajer...terkezut mak! Apekah??? 
No no no. 
Ini lubang bukan sebarang lubang. Uols hentak, loncat2 pun ia tetap kukuh disitu.

 Yang dihujung itu ialah tandas ye tuan2 dan puan2.

 Tempat mandi la apa lagi...tak nampak shower tu?heheh!
 Yang ini pun tempat mandi. Bath tub nama dia. Uols pilih lah tempat yang mana satu uols nak mandi!

Mirror mirror on the wall...who's the prettiest in this blog. Hahahahha...

 
Pintu masuk bilik. Chalet ni pelik sikit. Uols jumpa bilik air dulu baru jumpa bilik tidur. ish ish ish...

 Ta da.... Ini yang syiok.. King size. hihihihihi...
Sambil baring baring rehat kan badan kita layan TV -Chinta & Asmara - tajuk drama kat TV3 beb...

 Sudut membaca. errrrr..ker sudut mengintai. Tak de benda yang nak di intai dek noon!

 d' beranda aka tempat memancing. Pemandangan dari dalam.
Pemandangan dari luar. 
Meja/tempat iols buat kerja malam2..haha Poyo! iols buat keje la. hupdate belog dan berFB.
So? okey tak tempat ni? Bagi iols, seikhlasnya tempat ini BOLEH LAH. Sesuai untuk orang berhoneymoon. Kalau iols yang dah ader anak 3 ni...sempit kau bilik dia! Mau bilik besar kasi bayar mahal lah. Iols tak mampu dek noon. hikhikhik..

Lagi satu, tang makanan dia...hmmmm....baik uols pegi makan kat luar! Terseksa jiwa dan raga. (sila baca ikut intonasi ceritera melayu lama zaman hang tuah!). 

Harap maap ye uols gambar tidak cantik. Terlebih plak dari segi penataan dan biasan cahaya. (Padehal camera murah. haha..)

Untuk keterangan lanjut sila lawati laman sesawang atau taip ajer kat google : The Legend Water Chalets Port Dickson. 

p/s: antara Port Klang dan Port Dickson ~ jauh tapi dekat.  

~Adios!~

8 comments:

Prince Halilintar said...

Seronoknya CAH "berhoneymoon" disana eh..nape gan makanan nya CAH??

apple hijau said...

a'ah..honeymoon ngan kak mai...ekekekeke...

makanannya...i yg tak pandai masak ni pun pandai.......komplen..hihihi

Prince Halilintar said...

bape lame CAH berendam dlm Bath tub tue??ehehe

apple hijau said...

berendam? i ajak k.mai berendam dia tak nak...ha ha ha...

Fiqas said...

Cah...bestnya...nak pegi jugak la...lma dah tak g PD nih...

apple hijau said...

Tempat ni memang cantik Fiqas tp mandi swimming pool je la...pantai PD jauh nuunn...

izzatul atiqah azhar said...

uh , mesti mahal neh ...

sariah said...

Amboi22 seronoknya kan Cah...tapi kalau i g sekali lagi seronok kan....tapi nak buat mcmana i nie dah otai...tak laku lagi dah..salah i gak asyik nyanyi lagu rock kapak je...org dah mcm2 rentak...hu33.

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...