Sunday, September 5, 2010

Hati ku dan Hati mu



jika HATI sejernih air
jangan biar ia KERUH

jika HATI seputih awan
jangan biar ia MENDUNG

jika HATI seindah bulan
hiasi ia dengan IMAN

sebahagian kata kata indah dari sahabat tersayang, Ros. Ntah mana dia dapat pun haku tak tahu. Tapi haku sangat suka. thanks Ros.

apa pun yang haku lakukan, tanggapan dan persepsi orang lain pasti berbeza. terpulanglah...pokok pangkalnya hati dan niat. sabar. jangan mudah melatah. terimalah dengan hati yang terbuka.

dalam persahabatan prinsip haku sangat simple dan mudah

u buat baik ngan i.
i buat baik ngan u.

u buat jahat ngan i.
sekali.
dua kali.
it's ok.

u buat jahat lagi.
dan lagi.
dan lagi.
hingga i sentap.
i say "bye bye..."

p/s: haku hanyalah insan biasa yang tidak lepas dari melakukan dosa. samada sedar atau pun tanpa sedar. maka, ampunilah haku... aku adalah aku. aku tidak pandai bersandiwara.

~Adios!~

2 comments:

Prince Halilintar said...

kenapa ni cik apple hijau??

apple hijau said...

Prince ni bagus betul lah. begitu mengambil berat. hihi.. i'm fine.rindu kat kawan2 masa sekolah dulu.mcm2 ragam.yg lain tu...rahsia.

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...