Thursday, October 14, 2010

sesekali merenung diri sendiri...

Lunch our tadi C.A.H (cik apple hijau) pergi la ke sebuah institusi kewangan. Disebabkan ramai benor yg sehati dgn C.A.H nak gi pada hari dan waktu yg sama maka nya penuh sesak la ruang menunggu yang tidak seberapa itu. C.A.H yang memang tak suka tempat2 sesak begitu mengambil keputusan untuk menunggu diluar sahaja. Sebenarnya nak cuci mata nengok orang lalu lalang. Hehehehhe…

Syok wooo cuci mata nengok ragam orang. Gelagat orang. Fesyen orang. Tudung orang. Baju orang. Kasut orang. Hand bag orang. Macam zaman muda2 dulu.(Eh! sekarang pun muda jgk hahaha… ) zaman ke hulu ke hilir naik bas dulu pun suka tengok ragam dan gelagat orang.

Tapi uols jgn salah sangka ye...melihat orang lain bukan bermakna C.A.H mahu mengutuk, mengeji, meng’kondem’ atau memburuk2kan orang tersebut. Samada dari segi gaya atau perbuatan atau apa sahaja.

Lihat. Renung. Dan fikir.

Bila C.A.H melihat seseorang yg berpakaian yg pada pendapatan C.A.H ia tidak sesuai dengan perawakan diri dan usia orang tersebut…hmmmm…if u say No. Don’t like it. Don’t shame urself. Please please and please jangan lakukan pada diri anda. Berhati hati lah dalam berfesyen. Waah…macam Norma Norell si image consultan tu pulak C.A.H ni. Hahaha…padahal kadang2 pakai tudung pun senget benget…

Dan yang paling penting sekali…Jenama nan mahal bukanlah segala2nya. Yang mahal dan yg berjenama tidak semestinya sesuai dengan penampilan kita. Ia cuma bonus jika kita mampu memilikinya. C.A.H tidak menafikan barang2 berjenama nan mahal ini memang shantek-shantek tak kira dari segi fesyennya, warna, rupa bentuk dan sebagainya. I like barang2 berjenama nan mahal ni ….uwaaaahahahahahha tapi tak mampu beb….anak dah 3!

Barangan yang tidak kurang berjenama dan murah (ada ke barang murah sekarang ni???) pun akan kelihatan cantik dan mahal kalau betul dengan cara dan gayanya. Setuju? (Sesi pujuk diri sendiri).

moral of the story: tengok lah duit sendiri dalam poket/beg duit sendiri bukan tengok duit orag lain dalam poket/beg duit orang lain kompem kompem itu bukan duit kita dek noon...

~Adios!~

3 comments:

Prince Halilintar said...

C.A.H=Cik Apple Hijau...pandai lak wat nick name gan name tu eh..kalau Prince, PH=Prince Halilintar..xsedap wawawawawa..nak gak wat nick name cmtu..
:(

apple hijau said...

Prince tak yah nick name sbb nama Prince memang dah pendek dan sedap..nyum nyum nyum...haha

erly said...

i like shpg.......
tp bile dh de umah sndr nie...
kenalah budget nk shpg...
beli pe yg pntg je...
kalu xbt mcm nie...
nmpk ye pokai ler bile blm smpi ms ye..
kih4!!!!

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...