Saturday, June 25, 2011

Sabtu owh Sabtu

Assalamualaikum wbt...

Hari ini hari Sabtu. Pada hari sabtu saya cuti. Hep! sapa cakap hari sabtu hari cuti? Sabtu lah hari bekerja yang paling memenatkan. Penat buat kerja rumah.

Buat sarapan, cuci kain baju (walaupun cikminah yang buat tapi bertrip trip menyidai dah macam kedai dobi plak), cuci bilik air, mengemop, masak tengahari, ambik anak dari ko-ko kat sekolah, cuci pinggan mangkok hayon, kemas bilik anak2 dara, ruang tamu, anjung...adoi! tolong.

Rasa macam nak patah pinggang dan kaki. Hal maklumlah umur pun bukan sweet seventeen lagi dah sweet and sour dah..ngeh ngeh ngeh...

Hari ini cadangnya nak melawat Pesta Buku Selangor kat Shah Alam Convention Centre (SACC). Apakan daya....dah tak terdaya nak berjalan. Akhirnya...melayan Shah Rukh Khan saje. Dil to Pagal Hey...sob sob sob...10kali tengok pun tak jemu.

Semalam sempat gi survey. Sempat juga menyambar buku ni....

hari tu cari kat MPH dah habis.

Teruja nak beli buku ni sebab masa jalan2 kat belog suka.suki.sakdi dia dah baca buku ni 80++ kali. fuuuh...dahsat tu cik sakdi. Kalau ikutkan hati mau saje memborong semua buku RAM. berhangan! Rayyan Fantasi tu pun tak habis habis lagi. heh! Dok cari booth jemari seni pun tak jumpa, nak beli Bening Merah Jingga ~ Nazurah Aisyah . Sedih dowh...

Hajat di hati nak ajak big apple main badminton dah sebulan raket tu tak disentuh. Nampak gayanya berhabuk la bulu tangkis tu sebab tak balik lagi big apple ni.

Hari pun dah petang. Masa untuk angkat kain di jemuran. Selamat berhujung minggu semua. Hargailah masa sebaiknya bersama orang2 tersayang. dah macam diary pulak dah....

salam sayang
dari haku yang sentiasa menyayangi diri mu...






20 comments:

Onitsuka_hana said...

hana dah baca.best oo..try bca,

Safiah Ibrahim said...

wah.. :)

Mohamadazhan.com said...

sampai bila ya Pesta buku tu?

mamawana said...

Tak sempat nak gi pesta Buku itu..sob3

sariah said...

Ambo2 CAH nie....seorg isteri yg rajin rupanya ye...sapa bilang gadis Malaysia tak hebat...setaraf dgn gadis maghribi...hahaha

apple hijau said...

@ hana ~ hana baca buku yg mana? ungu karmila ke bening merah jingga? tapi kompem dua2 buku tu best.

@ cik fia ~ wow!

@ Azhan ~ Pesta Buku tu dari 24 jun hingga 3 julai. sempat lagi kalau nak pegi.

@ mamawana ~ sy pegi survey jer... :)

@ k.sari ~ rajin ada makna kak oiii...ha ha

hani@debumelukut said...

akak bukan apa, suka sangat dgr lagu background nih...

apple hijau said...

@ hani ni peminat anuar zain kot eh...layan la hani...heh heh

Fadzli Amir said...

Sama la peminat RAM...hehehe.....

a.samad jaafar said...

seorang isteri itu sesungguhnya sangat hebat.. spt yg saya gambarkan dlm n3 saya..saya kagum dgn mereka yg bergelar isteri..terlalu kuat mereka ini..err.. termasuk isteri saya hihihihi..

dulu saya ikut semua novel ramlee awang mursyid ni..ada la jugak sebaris rak buku di rumah saya.. tapi.. ngape sekarang saya jadi malas membaca novel dia ye ???

apple hijau said...

@ fadzli ~ memang ramai peminat RAM... :)

@ a.samad ~ sy sgt suka dgn n3 itu en mad.

mesti ada sebab en mad sudah malas nak baca novel RAM. ce cite... :D

shameel Iskandar said...

Saya belum baca lagi novel ni. minat Ramlee Awang Murshid juga ke

FareezVanFillers said...

yeah..memang penat ari sabtu....
baru tolong mak g beli brg dapor pagi2 pastu mop rumah..angkat kain jemuran...dah penat..hehehehehe
tabik lah kat mak2

Fiqas said...

saya dah baca.. mmg best..

Bening merah jingga pun saya dah baca, beli masa pesta buku.. best .. tangkap leleh jugak.

apple hijau said...

@ shameel ~ ya, sy peminat RAM juga..he he

@ fareez ~ rajin anak bujang ni rupanya...tabik jugak lah..:D

@ fiqas ~ sy baru mula baca BMJ ni...:)

Abu Luqman said...

salam..ari sabtu banayk aktivi luar rumah je

Ucu Faridah said...

salam...
ari sabtu adalah hari ibu2 jadi lipas kudung...
berkemas/memasak/membasuh@melipat kain/sapu sampah/sapu longkang/mop lantai/jemur kain/sapu sawang/dll..
nasib baik tak cat rumah...(huhu..)
hebatkan kita ni...

eMMe said...

tombiruo dah!
Bagaikan puteri, erhm..lagi skit nak abihs, pas ni leh la try baca novel ni lak, tq sebab bgtau novel RAM..suke baca novel beliau.

apple hijau said...

@ a luqman ~ bg para bapak memang gitu..hari sabtu penuh aktiviti luar..:)

@ Ucu faridah ~ kalau kita cat rumah nampak gaya ada yg tak de keje la nanti..kita dh borong semua he he:D

@ eMMe ~ waah...peminat RAM juga ye..sy paling suka baca trilogi Bagaikan Puteri... :)

cik sakdi said...

kak memang la dah bce 80 kali sebb kite beli buku tu sejak sekolah,so pulun la berkali2. cepat la RAM kuar novel baru, nak beli, nak bace best kan?misteri gitu. hehe

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...