Sunday, July 17, 2011

!Mengidam!

 
Satu dua menjak ni aku selalu diserang sakit kepala dan pening pening. Ada kalanya aku tidak boleh membaca apa pun hatta novel Ungu Karmila itu. Memandang dan bermain2 dengan Panji Semerah apatah  lagi. Kesakitan itu akan menimpa lagi dan lagi dan lagi. Pada saat saat itu apa yang menjadi idaman hanya lah memejamkan mata di atas tilam sambil memeluk bantal peluk. fuuuh... Petanda apakah itu?
 
Mungkin kah???
 
Mungkin juga... kerana aku sudah terasa rasa mahu itu dan mahu ini. Bahasa mudahnya aku mengidam.
Pertama sekali aku sangat mengidamkan ini.
 
Mak mengidam BMW 5 series dek noon.... tapi bukanlah nak membelinya.  Mengidam nak memandu pusing pusing keliling kota saja... Mati hidup semula pun mak tak kan mampu memilikinya noks. Lagipun...kereta yang paling best dibawa/pandu ialah kereta yang sudah habis dibayar. Tak de hutang. Betul tak? Betul kan? he he he...

Perkara kedua yang diidam2kan pula...
Mesin basuh muatan hadapan made in ober see USA gituh... tak hengat hengat kau nyiah... Kuat berhangan sungguh. Tak dapat yang ni pun tak ape lah...sob sob... Tak kisah lah muatan hadapan ke muatan atas ke janji kainbaju tidak berlonggok penuh satu bilik air dek noon... bughuk bebenor ghupe nya...
 
Ni gara gara menemankan big apple menempah cermin mata. Terai punya terai last last terjatuh cinta dengan frame Titanium buah tangan daripada Nikon. Memandangkan mata pendua aku ni masih lagi menyerlahkan keterampilan maka nya abaikan saje lah hasrat tersebut... :(
Bukan kah membazir itu sahabat syaitan yang direjam.
gambar hiasan dr mr google.
 
Nampaknya sakit kepala kembali menyerang sebab kat ofis dari pagi tak dak aircond. Dan tak dak air. Tu yang melalut bagai...saya tidak mengandung cuma mengidam he he maafkan lah saya ye.. :D Walau apa pun saya memang mengidamkan 3 benda diatas.  ^_^
 
salam sayang
dari haku yang sedang kesakitan... :(
 

22 comments:

shameel Iskandar said...

salam.
hahaha, paling bahaya mengidam BMW tu. Apakata klau diganti BMW tu ngan BMX

ajumohit said...

Ingatkan ngndung ke tadik, sib bek tak...klu tak nk anta kete ferrrari merah kt Umah saya ni,Ada 2 model hehe

white rose said...

bijak bijak...
mengidam yg luar biasa...

hani@debumelukut said...

laaa...sepatutnya akak mengidam benda ni jugak dulu..ini duk mengidam buah nangka madu wat per..

a.samad jaafar said...

saya pulak dah lama mengidam nak memandu treler yg beso2 tu.. seriyes woo.. kadang2 rasa nak pujuk je drebar treler mana2.. bagi la aku can bwk sekali.. sekali je...huhuhu..

apple hijau said...

@ shameel ~ BMX pun boleh lah...ha ha

@ aju ~ ferrari? wow! hantar la sini...tak dpt BMW dpt Ferrari pun jaaadilah...he he

@ WR ~ mengidam jer lebih dapat nya tidak...ha ha

@ hani ~ akak mengidam lah lagi..ekekekeke..

@ en mad ~ idok peghonoh dibuat oghang en mad mengidam mandu trelar panjang tu...heh heh heh

sariah said...

Woww...cAH oooi...hebat bebenar mengidamnya....ateee....nenek mengidam gak kt sini...mengidam nak g genting main2 bersama teman2 kt sanaaa...wooieee bestnya naik keretaapi slowwww....

apple hijau said...

@ k.sari aka nenek kebayan ~ nenek tak gayat ke naik keretapi tu nenek oii? nenek kene menurun dulu ilmu2 yg ada baru bleh naik genting tu tau nenek...weeeee....

Fiqas said...

fuhhh...dasyat jugak cah mengidam.. teruk la Big Apple nak tunaikan tu..

Prince Halilintar said...

nak tambah sorg lagi ke kak nab..hehe

amboi ngidam tahap superb dah ni..haha

moga2 tercapai la salah satu hajat cah tu ye...=)

eraerzarusli said...

CAH: ingatkan kita sekapal tadi... huhuhu.. baru nak geng... kehkehkeh..

apple hijau said...

@ fiqas ~ biar big apple kerje kuat lagi..boleh dia kurus sikit...ngeh3x

@ Prince ~ kalau boleh tak nak tambah lg dah...nak tambah ilmu jer... TQ prince doakan sy...:)

@ Era ~ dh tak larat nak join grup Era la...ape2 pun congrats utk Era..take care ye..

Mohamadazhan.com said...

saya pun mampu tgk ja semua ni.hehe.idaman saja =)

apple hijau said...

@ azhan ~ saya pong... walau apa pun tuah ayam nampak di kaki, tuah kita siapa yg tahu...heh heh heh.. :)

Papa Mifz said...

nak beli spec baru leh aje tye papa mifz kalo nak any opinion k..:)

nazira said...

Dashyat betul ape yang diidamkan.. pergila check kat doktor.. Takut ada ape2 sakit ke.. tapi saya doakan sihat2 je..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Ucu Faridah said...

seronknye lah kalau dpt ape yg diidamkan...ucu pulak mengidam kalau petik jari semua dapat..alahai bahagianye lah....

Alin Marlini said...

suka BMW tu...

apple hijau said...

@ papa mifz ~ owh ye...it sound good..nanti kita berurusan ye papa mifz. TQ.

@ nazira ~ hehehe...tu la risau juga sebab selalu fenin2 dan sakit kepala...ape2 TQ ye nazira.

@ Ucu ~ itu dh mcm cerita i dream of jeanie tu ucu...hehehe

@ alin ~ kalau suka...ehem ehem...

ziana said...

Tak salah mengidam...mana la tau dapat betul.. Tapi rasanyer sakit kepala tu sbb cuaca panas sangat n aircond pun tarak..tu dah cukup buat poning

cik sakdi said...

adeh kak. semua benda tu xmampu saye nak idamkan, terfikir pon x. ekekeke

Onitsuka_hana said...

fuyooo mengidam lebih2

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...