Thursday, May 19, 2011

My Day @ 18 May

Assalamualaikum wbt

Tahun ini tak de acara nyanyi2 yg gegak gempita kat pantry. Tak de acara snap2 dan posing2. Tak de acara potong2 kek. Tak de acara suap2 kek. Tak de hidang2 kek kat bos2 yg dalam akuarium tu.

Tahun ini ia disambut dengan keadaan yg sunyi. Sepi. Sayu. No body knows 18 Mei adalah hari ulang tahun kelahiran iols. Dua orang sajer yg tahu. Cik Fia  pagi2 dh dtg and wish. Terkejut sikit. Mana Pia tau ye. Owh rupanya Cik Fia geng FB. Terlupa seketika. Thanx Fia.. he he. Seorang lagi ialah Encik Kassim Baba (bukan nama sebenar) wish sewaktu berselisih. Itupun kebetulan dia minta no I/C beberapa hari sebelum hari kejadian. Thanx ye En Kassim Baba. Pandai diorg ni simpan rahsia.

Sunyi dan sepi hanya di ofis baru sajer...

Kat FB? Kat henpon? Kat Y!M?

Meriah gituh...

Huh! memang tak cukup tangan nak membalas ucapan2 dan kata2 selamat dan doa2 dari kawan2 semua. Bukan setakat kawan2 semasa. Kawan2 sekolah menengah, sekolah rendah pun ramai. Anak2 saudara yg lawa2 dan hensem2 tu pun. Bos2 ofis lama tidak ketinggalan. Bekas tunang iols pun wish jugak tau! errr...kekasih lama wish tak? he he he...

Seikhlas nya... you rock my day bebeh!! (ah terlebih sudah...).

Bila sunyi, sepi, sayu dan dingin itu melanda tidak bererti kita tidak bahagia.

Bila senyum, senda dan keriuhan itu menghimpit tidak bererti kita pun sangat bahagia.
psssst...bahagia itu subjektif.

p/s: semua yg mengucapkan selamat dan titipkan doa ku ucapkan terima kasih sayang yg teramat. Didoakan kalian juga sentiasa dibawah lindungan Yg Maha Esa, dikurniakan keberkatan usia dan rezeki, bahagia disamping keluarga tercinta dan berjaya dunia dan akhirat. Ameen. Maaf sekiranya ada yg tidak dijawab atau dibalas ucapan2 itu karena line streamyz problem ~ kene petir (ini bukan kerja Prince Halilintar ye). Terima kasih sahabat! Ku sayang kamu... :D

from Puncak with love... :D

10 comments:

nukilanaffiza... said...

kengkadang saya tgk cik apple ni byk memendam rasa....sedih saya baca nukilan cik apple...kengkadang bila ada perubahan dlm diri kita kita sukar nak terimanya kan...tabahkan hati dan teruskan ...insyallah apa yg berlaku di tpt lama akan berlaku jua di tempat baru cik apple hijau...

cik sakdi said...

kak,, kalau kite, segan la orang wish besday depan mate, kite lagi suke org wish gune sms ke,,facebook ke, btw, selamat hari jadi yang keeeeeeee?? hehe

apple hijau said...

@ nukilanaffiza ~ Fenn, sy ni mcm memendam rasa ke? alamak! ok ok sy BERTUKAR!! sekarang jugak. he he...

sy ni kanak2 riang la Fenn...ha ha ha... pe2 pun TQ di atas 'pujukan' itu.. :D

apple hijau said...

@ Cik Sakdi ~ sy pun segan jugak tp disebabkan setahun sekali...layaaan..

TQ Sakdi...yg ke berapa yer??? old at aged, young at heart...he he he :)

MOH KEMBARA said...

Assalamaulaikum, Harijadi ke? Waaahhh...Selamat Ulangtahun Kelahiran, semoga dipanjangkan usia, diberi kesihatan yg baik dan dimurahkan rezki.

Mohamadazhan hjDesa said...

salam kak,

tak cakap awal, tidak memang hadiah besar dah post.hehe.

moga panjang murah dan diberkati rezeki serta usia =)

Prince Halilintar said...

jgn diseru2 nama prince halilintar..kan dah muncul..haha..bukan keje prince la tu..tapi halilintar punye keje..tu ar cah ni dah taw ujan len kali jgn online...ganti dgn tido, best tu..haha

apple hijau said...

@ Kak Halimah ~Terima kasih kak...doa yg sama utk akak juga ye. Ameen...

@ Azhan ~ eh sempat lagi ni kalau nak pos...he he gurau jer... terima kasih atas doa... :)

@ Prince ~ mn de on9..masa tu kitorg takde kt rumah... sekarang dh ok :D

a loqman said...

salam..selamat hari lahir ye..

apple hijau said...

@ a loqman ~ terima kasih...Alhamdulillah walaupun dah remaja purba..he he

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...