Wednesday, September 21, 2011

keluh kesah siri 1...

Assalamualaikum...

Masa berlalu begitu cepat. Dua minggu berlalu tidak terasa. Walaupun begitu...saya masih dan terus menghitung hari. Berdebar debar gituh...heh heh!

Sudah 2 minggu juga pelajar2 baru dan lama mendaftar dan memulakan kelas untuk semester ini. Keadaan masih lagi kucar kacir. Sepatutnya di zaman berteknologi tinggi beralaf baru bertaraf global ini tidak terjadi perkara2 remeh yang memeningkan staff dan pelajar2 juga. Owh...what de?

Sikap pelajar juga kadang kala menjengkelkan! Macam2 ragam dan gaya. Ada yang baik, sopan, terlampau, haru, biru, gedik, manja, gerun, ...huuuuh! tidak terlafaz dek kata2. Dilayan kita sakit...tak dilayan carik penyakit namanya. Bersabar ajer la. Layaaan ajer la pro kata nya..padehal... ?? :P

Cuma kadang2 terfikir sendiri...kalau lah cara anak2 bangsa ku ini ini tidak berubah, tidak diubah, tidak pernah mahu berubah...sampai bila bila pun bangsa ini tidak akan berubah! huh!bersalfasah pulak...(rosak bahasa! falsafah la) :(

p/s: Minggu ni Puncak dah ala ala kat Cameron Highland. Bangunan FPTP ni dah macam hotel Equatorial dah dr jauh...huhuhu!

Sekian, salam sayang dari Puncak...dengan kata2...kerja biar ikhlas!

10 comments:

Prince Halilintar said...

mmg kene byk bersabar cah..cabaran keje di fak mmg memerlukan kesabaran di tahap tertinggi...xmo stress2 sgt taw..hapy2 je selalu wpon keadaan xmengembirakan..

p/s: lps ni klu xde budget g cameron ley la gi puncak kan..haha

ajumohit said...

Mcm2 kerenah anak2 skrg ye, sabar jela apple, berkabus ke puncak?

ajumohit said...

Mcm2 kerenah anak2 skrg ye, sabar jela apple, berkabus ke puncak?

a.samad jaafar said...

bila kita ikhlas bekerja, segalanyanya jadi mudah..

apple hijau said...

@ Prince ~ betul tu! dah tak nak stress2 dah nanti cepat tuwe...hehehe...just enjoy the moment sebelum berhijrah ke Melaka...eceh ceh ceh...:P

apple hijau said...

@ Aju ~ bersabar dan layan jer mereka dengan senyuman...ha ha ha.

musim2 hujan pagi ni Puncak memang berkabus dan dingin...:D

apple hijau said...

en. Samad ~ setuju sgt2...bila kita ikhlas kerja jd mudah. bila kerja mudah kita pun tido lena...heh heh!

cik sakdi said...

fakulti apa kak? saya baikk.. budak baik. hormat staff dan lecturer. ekekekeke

shameel Iskandar said...

Teringat zaman belajat kat USM dulu. waktu nak mendaftar ni mmg kecoh. Kena beratur panjang-panjang dan berhinmpit-himpit. mmg sepatutnya pendaftaran subejk atau apa-apa sahaja sepetutnya secara online jer pada zmn serna canggih ni

sariah said...

Mane2pun sama cik apple hijau...ke fakulti ke..ke genting ka....sama je...yg penting kita mesti pandai membawa diri...bak kata org dulu masuk kandang kambing membebek,,,masuk kandang kuching mengiauuu....iauuu....apa2pun selamat maju jaya...

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...