Friday, January 20, 2012

alahai anak

Salam

beberapa hari yang lalu....

assalamualaikum...
waalaikum salam...
hari ni ecah sekolah tak mak?
suara dihujung talian bersuara lain macam
tu la...tadi dia mengamuk. tak nak pegi sekolah. mak pujuk pelan2...
kenapa dia tak nak pegi sekolah? ada kerja sekolah tak siap ke?
suara emak dikejauhan itu bersuara lain macam lagi
dia nak ummi yang hantar
saat itu...hati ku seperti direntap! sayu dan pilu...
alahai anak...kalau lah ummi mampu terbang saat itu...
apa yang mampu dilakukan hanyalah...
Ya Tuhan, berikan ku kekuatan Ya Rabb!
abis tu macamana?
dah pujuk2 baru lah nak gi sekolah tapi dia nak nenek (mak) yang hantar
owh...tak ape lah
tak terkata apa dah


wajah sekecil pada hari pertama persekolahannya.

adik sekolah elok-elok ye...jangan nakal2 ye...
kakak2 sekolah,adik sekolah, ummi pun kene pegi sekolah. 
sekolah ummi jauh. jumaat petang nanti ummi balik lagi ye.
ayat pujuk anak dan juga pujuk hati sendiri.. :(

salam dari persisiran selat....

11 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

hukhukhuk..sedihnyeee.. :(

Adnazthie said...

Alahai ciannya, sabar ye umi n adik...

nor isneini mohd ayob said...

aish...cedihnye kalau bejauhan ni..tmbah lak ngn lagu cedih ni... :(

apple hijau said...

@ alin & nanie ~ uwaaaaaa.....acik lagi sedih....

ha ha ha

@ Adnazthie ~ sob sob...tq k.mila...

apple hijau said...

@ alin & nanie ~ acik lagi sedih....uwaaaaaa.... ha ha

@ adnazthie ~ TQ ye k.mila...sob sob...hari2 sedih... he he

Prince Halilintar said...

lamenye xdtg blog apple hijau ni...hehe

ala ciannye si ecah tu, xpe mesti dia pandai berdikari lps ni..xbalik cuti ke k.nab?

apple hijau said...

@prince halilintar ~ 3princess punya pasal tiap2 minggu applehijau balik prince...rabak poket..ha ha

mak sy kata little princess memang pandai berdikari tapi umminya yg over sedih sbb kakak2 dia dulu tak pernah kene tinggal...sob sob.... :(

a.samad jaafar said...

saya dapat merasai perasaan itu.. bersabarlah..

Fiqas said...

sabar Cah...

apple hijau said...

@ En Mad ~ terima kasih byk En Mad...smg Allah sentiasa memberikan kesabaran kepada saya. Ameen..:(

@ Fiqas ~ terima kasih byk Fiqas...saya perlu kuat dan sabar utk 2 1/2 tahun lagi...sob sob...

Anonymous said...

assalamualaikum..akak ape tjuk lagu yg akak pkai nie...

kawan. oh. kawan.

Dalam dunia ni kita ada macam-macam jenis kawan. ada kawan menangis sama-sama. ada kawan makan sepinggan tidur sebantal. ada kawan yang ...